Melnir: Kursus i gymnasticering og dressur

Lørdag den 19. januar 2013

Hermed indbyder Melnir til et kursus i gymnasticering og dressur.

Kurset henvender sig til alle, uanset niveau på rytter og hest, idet der tages udgangspunkt i den enkelte ekvipage.

  • Dato: 19. januar 2013 kl. 9
  • Sted: Ponygården Kolind

Underviser

Underviseren på kurset er Bettina Vestergaard fra Basic Horse. Bettina er funderet i HMS tanken og den klassiske dressur. Ideen er at “ting tager tid” og der er fokus på at hesten skal lære at arbejde rigtigt frem for at tvinges til det.

Gennem de sidste 2 år har Bettina fordybet sig i den klassiske dressur og fået intensiv undervisning af Angelique Hofman og Julio Borba, der har deres rødder i den klassiske skole i Portugal.

Bettina’s filosofi er at det ikke kun er dyre stævneheste der har brug for at blive trænet i dressur. Der er nemlig ikke blot tale om lydighed og evnen til at lave fine øvelser, men mere at få hesten til at bruge sig selv korrekt i forhold til det vi bruger den til.

Hesten er bygget til at bære 80% af sin egen vægt på forbenene, idet den det meste af tiden går med hoved og hals nede i græsset. Det fungerer fint når hesten kun bærer sig selv, men når vi sætter os op, er vi nødt til at ændre dette, så hesten i stedet bærer vægten af sig selv og os på sine bagben, da den har væsentligt mere styrke bagtil. Det er ikke noget hesten bare kan af sig selv, og derfor er vi nødt til at lære den dette uanset hvad vi vil bruge hesten til. Det gør under alle omstændigheder hesten mere holdbar i længden og dermed risikoen for skader og slid mindre. Og en smidig og lydig hest er sjovere at ride, end en tung og stiv hest, uanset om det er på banen eller i skoven.

Praktisk info:

Sted:

Kurset afholdes på Ponygården i Kolind, Kelstrupvej 13, 8560 Kolind.

Der er parkering af trailer for enden af hallen, så man skal ikke køre ned i alléen.

Faciliteter

Hestene skal have ophold på fold, så medbring foldmateriale, vand/foder og evt. dækkener afhængig af vejret.

På stedet er en opvarmet rytterstue, hvor der hele tiden er fri adgang til kaffe og the.

Forplejning

Der serveres morgenmad og varm frokost. Fri adgang til kaffe og the, samt eftermiddags kage.

Øvrigt

Det forventes at man deltager i hele kurset som tilskuer også. Derfor bør man medbringe en stol og varmt tøj, da det ikke er muligt at høre underviseren i rytterstuen, hvorfor man kommer til at sidde en del ude i hallen.

Alle rider 1 gang i ca. 45 minutter. Program kommer når tilmeldingsfristen er udløbet. Hvis du har specielle ønsker i forhold til hvornår du gerne vil ride, så kan du skrive til Bettina, så vil vi forsøge at efterkomme disse ønsker.

Pris

Medlemmer af Mélnir: 500,00 kr

Ikke medlemmer: 650,00 kr

Tilmelding og betaling via Sporti.

Kontakt info

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte Bettina.

Tlf: 6170 9330.

 

Mødested/startsted

Ponygården i Kolind
Kelstrupvej 13
8560 Kolind
Danmark Vis på kort Navigér hertil