Snegla: Junior og ungrytter lejr

1. - 5. juli 2014

KÆRE JUNIOR OG UNG-RYTTERE MELLEM 12-18 ÅR

I år har vi lavet et ny ridelejr for ryttere mellem 12 og 18 år med egen hest. Vi får besøg af en række kompetente fagfolk indenfor hesteverden og flere med stort kendskab til den islandske hest.

'Ad nye veje' kurset er for dig, der er interesseret i at udvikle dig selv og din hest i et positivt læ-ringsmiljø, med fokus på horsemanship. Kate og Karen fra Equitastisk giver et kursus, som byg-ger på teori om, jordarbejde og hestens fysik. Der er fokus på den enkelte deltager og denne persons specifikke ønsker. Der vil være forskel-lige temaer alt efter ekvipagens niveau fx basis arbejde fra jorden, signalindlæring, tillidsøvelser m.m. Gennem undervisningsforløbet er der fokus på læring samt optimalt samarbejde mel-lem hest og rytter.

Bo Sørensen fra stutteri Legind kommer og un-derviser i grundsignaler, alm. Dagligtræning samt brugen af longe og dobbelt longe. Bo har i flere perioder været på det danske landshold, ligesom han har været landstræner for eliteryt-terne ved internationale stævner i flere gange. På kurset er hovedvægten lagt på den individuelle ekvipages udvikling. Instruktionen bliver formidlet gennem klare og logiske øvelser, som man umiddelbart kan bruge i sin videre ridning.

Vi får besøg af Karin Wyrtz, som er uddannet fysioterapeut til både heste og mennesker. Hun har en masse viden som hun elsker at dele ud af. Der vil være teoretisk gennemgang af hvad en hest er og hvordan den biomekanisk virker. Hvad det gør ved vores heste at vi rider på dem og hvordan vi som ryttere kan hjælpe vores he-ste til at få et lettere liv som ridehest, ved hjælp af simple øvelser vi kan lave fra jorden og til hest. Der kigges på hver ekvipage.

Trille som er uddannet Gæðingakeppni-dommer, instruktør og FEIF dommer og vil på baggrund af dette undervise hun i at ride Gæðingakeppni. Trille vil træne os i, at vise hesten frem på den bedste måde, så du opnår nogle gode karakterer. Trille vil give dig de bedste fif, til at ride konkurrencen bedst muligt. Denne form for konkurrence er meget fair overfor hesten, som får lov til at vise sig, fra sin bedste side, med de bedste gangarter. Konkurrenceformen er meget naturlig, og bygger på hestens talent, gode sind og vilje til at arbejde for rytteren.

Det bliver i alt 5 helt fantastiske dage med mas-ser af sjov og spændende arrangementer. Til en formidabel pris 1000 kr. for Snegla medlemmer og 1500 kr. for ikke medlemmer.

TILMELDINGEN STARTER 9. MAJ KL. 15, max. 15 deltager!!

Mange hestevrinsk Juniorudvalget

Hvis der skulle være nogle forældre der har lyst søger vi hjælper til:

 

  • Mad
  • Kørsel (tirsdag aften)
  • Diverse

I kan gennem tilmeldingen anføre dette.

Arrangørens kontaktinfo

Rideklubben Snegla



Se arrangørklubben på SPORTI

Snegla

Mødested/startsted

Nr. Tolstrup
Flodgårdvej 6
7500 Holstebro
Danmark Vis på kort Navigér hertil