Ganti: Hestemassagekursus til husbehov

Søndag den 15. marts 2015

Ganti tilbyder et-dagskursus i hestemassage til husbehov

Underviser er Christina Sund, som er uddannet hestemassør og akupressør ved Hesteakademiet My Sir ved Gitte Søby i 2013.

Pris 600,- kr. for Ganti medlem

650,- kr. for ikke-Ganti medlem.

Prisen er inkl. Fælles frokost og eksklusiv drikkevare og SPORTI gebyr.

Mødested
Bakkegården
Lavenvej 3, 8600 Silkeborg

Start tidspunkt: Kl. 10
Sluttidspunkt: Kl. 17

For at kunne skabe den bedst mulige afspændte ekvipage har Christina ydermere uddannet sig til fysiurgisk massør, og massage terapeut, og har taget kurser i bla sportsaukupunktur, bindevævsmassage, hotstone terapi og bækkendysfunktion, for at have de bedst mulige redskaber at arbejde med.

Kurset henvender sig til de som ønsker at kunne massere sin egen hest, samt få et indblik i hestens muskulatur og biomekanik. Du vil lære de mest bassale massagegreb, samt få kendskab til hestens ydre muskulatur. Du vil også lære at vurdere om hesten har muskelspændinger.

Kurset indeholder også råd og vejledning til hvordan vi undgår skader i træningen, og hvordan dine egne eventuelle skævheder/spændinger påvirker hesten. Lidt om de to behandlingsformer til hesten:

Hestemassage
En af de mest populære behandlinger inden for forebyggende helse på hest. Man er begyndt at forstå værdien af at kunne anvende massage i en forebyggende hensigt samt at være på forkant med bevægelsesproblemerne. Bevægelsesindskrænkninger er et af de mest almindelige problemer rytteren oplever i forbindelse med træning og konkurrence. Muskelspændinger er relateret til dette og kommer til syne ved belastninger i led og muskler. Træningsmåde, hvileperioder, opvarmning, nedvarmning osv er vigtige faktorer som påvirker hestens måde at bruge sine muskler på. Med massage kan hesten optimere sin præstationsevne med op til 20% Hesten er en topatlet og skal behandles derefter, massage er en del af den behandling.

Akupressur
Metoden er udviklet i Kina og går ud på at stimulere eksakte punkter i kroppens meridiansystem. Gennem stimulering af punkterne kan man forandre og påvirke organfunktionerne hos mennesker og dyr. Sædvanligvis bruger terapeuten sine fingre, knoer og tomler til at trykke mellem 3-10 sekunder på de samme punkter, som bruges i akupunktur, eller man kan buge akupunktur plastre. Hensigten er at afbalancere kroppens naturlige energigennemstrømning og hermed forstærke kroppens naturlige livskræfter. Akupressur er en behandlingsform, hvor det er muligt aktivt at følge med i hestens helbred.

Tag din egen hest med
Det er selvfølgelig muligt, at tage din egen hest med, hvis du ønsker, at anvende den til den praktiske del.

Under tilkøb bestiller du enten boks eller fold og du kan nu medbringe din egen hest til undervisningen.

Arrangørens kontaktinfo

Ganti-Klubben



Se arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Ganti

Mødested/startsted

Bakkegården
Lavenvej 3
8600 Silkeborg
Danmark Vis på kort Navigér hertil