Toppur: Heldagstur i Kompedal Plantage

Søndag den 8. maj 2016

Kun for medlemmer af Toppur

Kompedal plantage er 200 år gammel, og den er beliggende i den østligste del af Karup Hedeslette. Plantagens jordbund består hovedsagelig af grove materialer, som sten, grus og sand, der kun har ringe vandholdende evne, hvilket dermed er meget bestemmende for træartsvalget. Det flade terræn er kun brudt af tre smeltevandsdale, der ikke er tilplantede, men ligger som lynghede.

Pga. det flade terræn samt beliggenheden midt i Jylland er klimaet strengt med fare for nattefrost i alle årets måneder. Floraen er fattig, men af særlige arter forekommer ulvefod og guldblomme. I lyngens blomstringstid, i august, kan Grathe Hede være et imponerende skue, men også i forårets blomstringstid betager landskabet med meget smukke og stærke synsindtryk.

Dyrelivet er righoldigt med kronvildt, råvildt, hare, skovmår, ræv, grævling, hermelin og brud, samt en lang række af fast ynglende fuglearter.

Turen vil bestå af længere stræk med tölt/trav på grusveje samt skridt på små snedige stier ind imellem træerne. Længde ca. 15 km formiddag, og ca. 10 km eftermiddag.

Man kan vælge at tage turen som hel- eller halvdagstur, da vi vender tilbage til bil og trailer for at spise frokost. Mad og drikkevarer medbringes selv, og ønsker du at sætte din hest på fold under frokost pausen skal du også selv medbringe hegnsmateriale.

Mødetid kl. 10.00, udridning kl. 10.30.

Arrangør og turleder: Iben Tiufkjær, iben@toppur.dk, mobil 23230683

Tilmelding her på Sporti senest den 2. maj; dog den 29. april hvis fællestransport.

Der skal rides med ridehjelm, og der rides på eget ansvar.

Pris:  Ridetur: 50 kr  Fællestransport: 250 kr   På gensyn
På skovtursudvalgets vegne
Iben Tiufkjær

 

Arrangørens kontaktinfo

Toppur



Se arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

Kompedal-Lejren
Kompedalvej 13
7442 Engesvang
Danmark Vis på kort Navigér hertil