Toppur: Ridekursus for skovtursryttere

25. - 26. marts 2017

Kun for medlemmer af Toppur - max 16 deltagere

Vi udbyder igen i år et kursus primært med sigte på skovtursryttere. At ride i naturen i større eller mindre grupper kræver ligeså meget rideteknik, som at ride konkurrence, dog ikke den mere showprægede gangartsridning. Vi arbejder hele tiden på at gøre skovturene så behagelige og sikre som overhovedet muligt, og jo bedre hver enkelt er til at ride sin islænder jo bedre bliver det for alle! Der er fuld fokus på hver enkelt rytter og dennes udfordringer med sin hest.

Vi har formået at få Lotte Lassen til at komme og undervise. Lotte har haft stor succes som rytter og især gjort sig gældende i T.2 på et højt niveau. Lotte er trods sin unge alder også en erfaren underviser.  Hun har i 2016 været instruktør på Toppurs weekendkursus for juniorryttere, ligesom hun løbende underviser flere af Toppurs ryttere. Alle udtaler sig meget positivt om Lotte som underviser og formidler af ridekunstens mysterier. I kurset lægges der vægt på grundridning og at hesten reagerer på hjælperne. Undervisningen tager udgangspunkt i hver enkelt rytters behov. Hvordan skal du ride de forskellige gangarter? Og hvordan skal du arbejde videre med din islænder? Det er der især fokus på om lørdagen, hvor der rides 2 og 2 i ca. 30 minutter både formiddag og eftermiddag. Om søndagen er der 2 lektioner á ca. 45 minutter, hvor der er fokus på, hvordan hesten reagerer, når der er flere heste på banen af gangen. Hvordan følge med, holde afstand, skifte gangart, skifte tempo osv. Derfor rider vi nu 4 og 4 om formiddagen og muligvis lidt flere om eftermiddagen.

Det er en kendt sag at: ”Det er fantastisk at ride en islænder, der ved hvad den skal, når den får de rigtige signaler fra rytteren.”

Kursussted:     Midtjysk Rideklub, ”Klintholm”, Vadstedvej 110, 8450 Hammel      

Mødetid:          Kl. 9.00 lørdag og søndag – den 25. - 26. marts        

Pris:                KUN Kr. 550 for 2½-3 timers undervisning                 

Arrangør:       
Steen Lund-Thomsen:          steen@toppur.dk           Tlf: 2045 6357
Pia Dora Jakobsen:               piadora@toppur.dk       Tlf: 2278 5994

Kurset er begrænset til 16 deltagere og gennemføres ved min. 12.             

Hvis der er tilstrækkelig tilslutning arrangerer vi fællestransport. Interesse oplyses ved tilmelding. Det skønnes at fællestransporten vil koste ca. kr. 600. Der gives ikke tilskud.

På gensyn
På skovtursudvalgets vegne 

Pia Dora & Steen

Arrangørens kontaktinfo

Toppur



Se arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

Midtjysk Rideklub, Klintholm
Vadstedvej 110
8450 Hammel
Danmark Vis på kort Navigér hertil