Teitur: Kursus i eksteriørbedømmelse

18. - 19. marts 2011

Se på din hest med nye øjne

Tilmelding til kursus i eksteriørbedømmelse, Fredag og Lørdag, d. 18. og 19. Marts.

Hvordan ser det egentlig ud når hesten har et skrånende kryds eller en stejl skulder?

Kan man blive bedre til at bedømme hestens fysik, så det bliver nemmere at købe hest næste gang? Betyder det noget for gangarterne, hvis hesten har en lavt ansat hals, og hvad er ganascher og underhals?

Alle disse spørgsmål og mange flere vil du kunne få svar på i weekenden d. 18. og 19. Marts, hvor den internationale FEIF avlsdommer William Flügge kommer til Teitur og afholder kursus. Her skal vi høre hvordan dommerne bygningsbedømmer hestene og vi skal selv lære at blive klogere på, hvordan vores kære islændere er skruet sammen.

Vi starter Fredag fra klokken 17- ca. 20 i Hollænderhallen, hvor William underviser i bygningsbedømmelse og teori og her er der rig mulighed for spørgsmål.

Lørdag fortsætter vi på Østergården klokken 10 med den praktiske del, hvor William først vil gennemgå 2-3 heste og hvor vi derefter går i grupper og selv prøver at bygningsbedømme 7-10 heste ud fra det teoretiske, som vi lærte om Fredagen.

Vi afslutter dagen med en opfølgende fælles gennemgang.

Afhængigt af antal tilmeldte heste vil Lørdagen slutte ved 15-16 tiden.

William Flügge gør meget venligt opmærksom på at bedømmelserne selvfølgelig er seriøse og at man derfor skal være interesseret i en reel bedømmelse af sin hest. Han er ikke unødig hård men gør altså heller ikke hestene bedre, end de rent faktisk er, og det skal man være parate til at høre, ligesom det kan være en god idé ikke at stille op med en alt for fed hest, da den kan være svær at bedømme ordentligt.

Der er således plads til 10-15 deltagere med hest, og vi kan i alt være 25-30 personer, så vil du have din hest med, er det først til mølle.

Kurset vil blive annonceret på Teiturs hjemmeside og tilmelding vil foregå via SPORTI.

Pris for deltagelse med hest er 350 kr. og uden hest 200 kr.

Fredag vil der være kaffe og kage til teorien og mulighed for køb af sodavand.

Lørdag er der ligeledes kaffe, kage og køb af sodavand og I bedes selv medbringe frokost.

Vi sørger for folde til de udefrakommende heste.

Arrangørens kontaktinfo

Teitur



Se arrangørklubben på SPORTI

Teitur

Mødested/startsted

Hollænderhallen
Halvejen 3
2791 Dragør
Danmark Vis på kort Navigér hertil