SÍÐA: Fra valg af avlsmateriale til ifoling

20. november 2011 - 8. april 2012

Seminarer/workshops:
”Fra valg af avlsmateriale til ifoling af din islandske hoppe”

SÍĐA lancerer nu vinterens tilbud til avlsinteresserede islandshestefolk. Tanken bag denne række af seminarer/workshops er at give SÍĐAs medlemmer og andre, der er interesserede i at tilegne sig ny viden om avl af islandske heste muligheden for at dele deres erfaringer og udvide deres horisonter.

Den første del af forløbet vil give indsigt i ting så forskellige som avlens historie, de forskellige avlslinjers typiske træk, hvad der ses på ved kåringer af den islandske hest, hvordan vi kan bruge BLUP og Worldfengur i forbindelse med vores avl samt en træning i at vurdere af ens egne avlshestes afstamning og individuelle egenskaber. Den anden del bliver holdt af en dyrlæge og en hesteadvokat og vil dreje sig om ifolingsmetoder (stod vs. insemination) og de juridiske forhold, man som avler skal være opmærksom på. Forløbet afsluttes med en paneldag, hvor flere prominente og også nyere avlere vil fortælle om egen avl. Alle seminarerne vil foregå i en dialog mellem oplægsholder og deltagere og flere af seminarerne vil direkte omhandle deltagernes eget avlsmateriale og lægge vægt på at inddrage folks egne erfaringer.

Der vil være tale om 5 søndage fra november til april, med overtemaet “Fra valg af avlsmateriale til ifoling”.

Bemærk at oplæggene ved Fridrik Már Sigurdsson og Thorvaldur Arnason hovedsageligt vil foregå på letforståeligt engelsk. Man kan sagtens spørge og deltage på dansk, men selveoplæggene foregår altså på engelsk.

  1. 20. november 2011 kl. 12-15: Rolf Olsen fra Stutteri Tornbjerg holder oplæg om den islandske hesteavls historie og taler helt konkret om bestemte afstamninger, bestemte stammer og deres betydning for avlen både i historisk og mere moderne forstand. Der bliver desuden mulighed for at tale om deltagernes hestes afstamninger. [link: tilmelding til dette foredrag alene]
  2. 15. januar 2012 kl. 12-15: Friðrik Már Sigurðsson, som er international FEIF dommer vil forklare kåringssystemet og beskrive hvilke ting, der ses på ved en kåring. Også her bliver der en mulighed for at kunne vurdere billeder af egne heste.
  3. 5. februar 2012 kl. 12-15: Hvordan udregnes BLUP og hvordan kan jeg bruge Worldfengur? Thorvaldur Arnason, som står bag BLUP-udregningerne og som står for registreringen i WF vil fortælle om brug af Worldfengur og BLUP’ens mysterier. Thorvaldur er på sjældent visit i Danmark for at holde dette seminar for SÍĐA.
  4. 4. marts 2012: Hestedyrlæge Kiwa Riis-Olesen fra Hillerød Hestedyrlæger vil fortælle om forskellige forhold i forbindelse med valg af bedækningsmetode set fra dyrlægens synspunkt, om insemination og om forberedelse af hoppen til ifoling. Samme dag vil hesteadvokat Pernille Skinnerup gennemgå de juridiske ting, som man som avler skal være opmærksom på i sit valg af bedækningsmetode.
  5. 8. april 2012: Paneleftermiddag med flere forskellige erfarne avlere, der vil fortælle om egen avl – hvad, der har virket godt, og hvad de tror, er knap så godt. Her kan vi alle komme på banen og dele vores meninger og erfaringer med hinanden som afslutning på forløbet.

Pakken kan købes som en helhed med mængderabat – og hvis der herefter er ledige pladser fyldes op med tilmeldinger til de enkelte arrangementer.

Pris for hele foredragsrækken:

  • SÍĐAs medlemmer: 1000 kr.
  • Ikke-medlemmer: 1100 kr

Foredragsrækken bliver fulgt op i 2012 med en række af foredrag under overskriften “Unghesten, dens opvækst og forberedelse til karriere som ridehest”. SÍĐAs bestyrelse forbeholder sig ret til varslede ændringer.

Mødested/startsted

Algade 6
4000 Roskilde
Danmark Vis på kort Navigér hertil