Nökkvi: Vil du vide mere om avl?

Søndag den 17. marts 2019

Så får vi besøg af Bjarne Poulsen, national dommer i Dansk Islandshesteforening og mangeårig kåringsleder. Han vil give et oplæg hvor han fortælle lidt om kåringssystemet og hvad det kan bruges til.

”Har jeg brug for det” tænker du måske? Ja det har du, hvis du er nysgerrig på din egen hest, hvis du måske tænker på at avle et føl, eller hvis du skal ud og købe en ny hest!

Hestens bygning har stor indflydelse på dens potentiale: har/får den let ved tölt, får den nemt ved at samle sig, vil det være en god ide at avle på den – og ikke mindst dens holdbarhed!

Du kan komme med hopper, vallakker og hingste – i alle aldersklasser. Der bliver en gruppe henholdsvis formiddag og eftermiddag, programmet er det samme.

Vi tager hestene i ridehuset en efter en, eller parvis. Her vil Bjarne give en bedømmelse af hestene, og forklare mange af ordenes betydning, og vi kan prøve at mærke på hestene, hvad f.eks. ”tørre sener”  eller ”tagformet kryds” betyder, og vi får mulighed for at stille spørgsmål. Har du en hoppe kan du få vejledning i, hvilken type hingst du skal kigge efter, hvis du vil avle et føl. Vi mønstrer også hestene.

Max deltagerantal: 20
Min deltagerantal: 14

Pris inkl. boks: kr. 325 for Nökkvi medlemmer
Pris inkl. boks: kr. 400 for ikke-Nökkvi medlemmer 
- ekskl.  SPORTI administrationsgebyr

Der vil være kaffe og the til deltagere og tilskuere.

Arrangørens kontaktinfo

Nökkvi



Se arrangørklubben på SPORTI

Nökkvi

Mødested/startsted

Firhusevej 1
7470 Karup J
Danmark Vis på kort Navigér hertil