Belgian Cycling Club Nytårsgravelløb

Lørdag den 28. december 2019

BELGIAN CYCLING CLUB NYTÅRSGRAVELLØB

VÆR MED TIL AT SKABE EN NY NYTÅRSTRADITION FOR CYKELENTUSIASTER

Med sine store og øde plantager, det flade vindblæste hede landskab og smukke småsøer, har området syd og sydvest for Silkeborg noget af den absolutte smukkeste og mest særegne natur i Danmark – et helt unikt område at cykle i – selv på en kold vinterdag.

Den 28. december 2019 arrangerer Belgian Cycling Club i samarbejde med Gjessø Ungdomsforening vores første Nytårsgravelløb – et motionsgravelcykelløb, for dig, der sætter pris på flot natur, udfordrende cykelterræn og som måske også gerne vil ud og have brændt lidt af julens overskudskalorier af. Vi har en klar ambition om at lave et løb, der både giver deltagerne en rigtig god social og unik cykeloplevelse, og som skal blive en festlig tilbagevendende årlig midtjysk cykelevent mellem jul og nytår.

Som ved alle andre nytårsfestligheder, fejrer vi nytårets kommen med champagne, når vi kommer i mål.

Vi har til løbets første udgave lavet en rute på lidt over 60 km.

Vi starter løbet ved hallen i landsbyen Gjessø sydvest for Silkeborg. Herfra kører I så ud til “Den Skæve Bane” ved Hørbylunde bakker og følger banestien til den store Gludsted Plantage tæt på Hjøllund. I plantagen venter en længere rundstrækning – bl.a. ud til og omkring bakkeøen Isenbjerg, inden I ledes tilbage mod Christianshede og langs “Den Skæve Bane” mod Funder Station. I stedet for at returnere til Gjessø, guides I videre til Vesterskoven syd for Silkeborg, hvor et par skrappe stigninger og en udfordrende rundtur venter, inden I kører tilbage mod Gjessø og slutter op af Havredal bakken.

Ruten er lavet således, at I kan køre den på både mountainbike og gravelcykel. Man kan også deltage på landsvejsraceren, men så bør I nok gå ud og investerer i bredere dæk end dem, I normalt vil køre med på landevejen.

START & MÅL
Gjessø Hallen
Hedehusevej 2A
8600 Silkeborg

Der er gode parkeringsforhold, samt omklædnings- og bademuligheder i Gjessø Hallen efter løbet.

LØBSAFVIKLING & DEPOT
For ikke at skæmme naturen, er ruten som udgangspunkt ikke afmærket med skilte eller bånd. Vi sørger i stedet for at have udarbejdet en præcis GPS-rute og uploader den til denne side. Senest én uge før løbet vil den endelige GPS-rute ligge klar til download. I fht. den rute, som vi offentliggør i forbindelse med, at vi annoncerer tilblivelsen af dette løb, så kan der være mindre rutemæssige afvigelser. Sørg derfor for at have den sidst opdaterede GPS-rute downloadet til din cykelcomputer eller mobiltelefon, inden du møder op til løbet d. 28. december i Gjessø.

Der vil være tidtagning, men løbet er ikke et konkurrenceløb - I skal huske at nyde naturen, det fantastiske terræn og ikke mindst hinandens selskab på turen. I kommer til at køre på primært brede grusveje og -stier, men der vil også være sektioner med asfalt. Skovene deler vi med alle de andre skovgæster, så tag hensyn og vær opmærksom hele tiden - alle har lige ret til at være der. Husk, at vi låner kun skovene, og vi skal efterlade dem, som da vi kom, så al affald og brugte cykelslanger m.m. tager vi naturligvis med hjem igen.

I kommer til at starte i grupper af 25 ryttere med ca. 5 minutters mellemrum for at undgå, at vi "fylder" og forstyrrer dyr og øvrige skovgæster mere end højest nødvendigt.

Der vil være et lille depot efter 43 km, hvor I kan få tanket væske og energi op i form af frugt og kage.

Der vil som udgangspunkt ikke være mulighed for køb slanger, dæk, luftpatroner o.lign. i start og mål området - så husk at tage det med hjemmefra.

RUTE
+60 km        Link: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=ytfpvotmlaqdthln

DELTAGELSE & PRIS
60 km
Ved tilmelding inden 1. december kr. 275,- (derefter kr. 350,-)

Vi lukker for tilmelding d. 25. december kl. 23.59. Vi giver dog mulighed for tilmelding på dagen til kr. 400,-

Vi har valgt også, at lade el-cykler deltage, men deres tider kommer ikke til at blive taget i betragtning, når vi skal finde dagens hurtigste ryttere.

TILMELDING
Vi har valgt, at der skal være et minimum på i alt 50 tilmeldte ryttere, førend vi kan arrangere løbet.

PRÆMIER
Der vil være sponsorpræmier til hurtigste rytter i hver “klasse” – 60 km mænd og 60 km kvinder.
Endelig vil vi trække lod om en række lodtrækningspræmier blandt de deltagende ryttere.

STARTGRUPPER & STARTTIDSPUNKT
Kl. 10.30:      Startgrupper af 25 ryttere sendes af sted med intervaller på 5 minutter

PROGRAM
Kl. 09.30: Kaffe og rundstykker og startnummer udlevering
Kl. 10.30: Første startgruppe – 60 km – starter fra Gjessø Hallen
Kl. 13.00: Første ryttere forventes i mål 

DET FÅR DU:

  • Startnummer med tidtagning,
  • Kaffe og rundstykker ved start,
  • Energidrik, kage, vand og frugt i depotet,
  • Sodavand og varmt måltid mad i mål,
  • Et glas champagne,
  • Mulighed for omklædning og varmt bad efter løbet,
  • Mulighed for cykelvask.
Arrangørens kontaktinfo

Belgian Cycling Club


Mødested/startsted

Gjessø Hallen
Hedehusevej 2A
8600 Silkeborg
Danmark Vis på kort Navigér hertil