Teoriforedrag med Kirsten Alexa Hansen

Torsdag den 27. oktober 2016

Kom og hør Kirsten Hansens teoriforedrag om den korrekte trænede hest. Det er stor inspiration til vinterens træning.

En korrekt trænet hest kan rides af alle. Den er rolig, lydig, smidig, taktfast og afslappet. En sådan hest er behagelig i terrænet eller, hvis man ønsker det, klar til en videre uddannelse med samling, dressurøvelser, springning, gangartskonkurrencer eller, hvad man som rytter kunne ønske sig. Sådan en hest er vel en de fleste af os stræber efter at have?

Kirsten Hansen vil forklare om grunduddannelsen, som er vejen til sådan en hest. For os med islandske heste, vil hun fortælle og vise hvordan vi ved at opbygge hesten korrekt, kan få selv den meste laterale 5-gænger til at trave taktfast med bæring og fremme til biddet. Hun vil vise os hvordan man kan træne ryg ved at få hesten til at søge korrekt frem og ned. For laver hesten altid ryg fordi den har hovedet nede? – Svaret er nej…

Kirsten Hansen har i 5-6 år trænet islændere for Engholm Islandske Heste, som har givet indblik i deres træning. I traven er det nøjagtig de samme problemer der ses hos islænderen, som hos den ”store” hest.

Der vil blive vist video af indlongering af en femgænger, som lærer at trave, samt andre videoer med heste trænet af Kirsten Hansen som diskussionsoplæg.

Grundlaget for Kirsten Hansen ridning er den klassiske kavaleri-ridning, som man især praktiserede den i Østrig, Ungarn og Tyskland til og med første halvdel af 1900-tallet. Kirsten Hansens ridelærer gennem 10 år var oberst og rittmester, L. Tersztyanszky, fra det ungarske kavalleri, som lærte hende at indlongere, uddanne og ikke mindst genuddanne vanskelige heste.

Kirsten arbejder meget roligt og tålmodigt med alle typer heste, om det drejer sig om genoptræning, tilridning, eller videreuddannelse. Efter foredraget, vil det være muligt at skrive sig på en liste til undervisning med Kirsten med egen hest, som aftales nærmere.

Foredraget er fra kl. 19.00 til ca. 22.00.

Mødested/startsted

Agrovi
Indistrivænget 22
3400 Hillerød
Danmark Vis på kort Navigér hertil