Jökull: Molstur 2024

19 - 21 January 2024

Så er det endelig blevet tid til årets fedeste rideweekend! Her er turen hvor der er plads til alle og der er tid til at nyde det sociale samvær omkring vores skønne islandske heste.
Igen i år skal vi bo på Bogensholmlejren som ligger i første række til stranden med en betagende udsigt over Ebeltoft Vig.  Vi har vores heste opstaldet på fold eller i mobilboks lige uden for døren.

Rideture:
Med udgangspunkt fra lejren skal vi udforske det smukke naturområde i Nationalpark Mols Bjerge som er et af de mest kuperede og varierede istidslandskaber i landet. Vi vil opleve imponerende udsigtspunkter, ride gennem dramatiske slugter med krogede troldeskove og forbi dybe dødishuller. Vi mødes i bjergene til suppe lørdag og varm kakao søndag.

Vi deler os op i mindst 3 hold alt efter hestens kondition og erfaring samt rytterens temperament. Uanset om du har en ung og uerfaren hest, ikke har nået at ride din hest i topform eller foretrækker et roligt tempo så fortvivl ej – der er også et hold til dig og din hest. Der skal ikke være vild væddeløbsridning, så det forventes, at rytterne respekterer dette og kan/vil styre deres heste.

Der vil ligge en seddel på bordet i spisesalen, så I kan skrive jer på det hold I ønsker at ride med på. Man må gerne skifte hold i løbet af weekenden. Bare vær sød og informér forrytteren herom, så de ikke pludselig tror de har mistet en rytter i bjergene.

Husk at terrænet er meget kuperet, så hestene skal være i nogenlunde form. Vi anbefaler at have mordax i, hvis det er glat.

Program for weekenden:

Fredag
Fra middagstid er det muligt at komme og ride en tur på egen hånd og sætte fold op til hesten. Dog kan vi først garantere at komme ind i lejren fra kl. 16.
Kl. 16 byder Molstur-udvalget velkommen i køkkenet og fordeler værelser, bokse og folde.
Kl. 18 Baren åbner med drinks, fadøl og kold rosé
Kl. 19-21 Buffet med kolde retter i spisesalen, hvor I kan slutte jer til efterhånden som I ankommer til lejren

Lørdag
Kl. 8-10 Morgenmad i spisesalen.
Kl. 11 Fælles afgang til hest fra lejren. Vi mødes i bjergene og får serveret dejlig varm suppe
Kl. 15 Efter hjemkomst er der kaffe og kage i spisesalen
Kl. 18 Baren åbner med drinks, fadøl og kold rosé
Kl. 19 Lækker festmiddag med buffet og dessert. Kom i din fine balkjole, din Hawaii-skjorte eller din islandske strik. Der er god musik og masser af mulighed for at svinge dansebenet
Fest, hygge, dans og drinks til kl. ??

Har I ikke mulighed for at deltage hele weekenden, men har alligevel lyst til at komme og hygge med både nye og kendte ansigter, er det alligevel muligt at deltage til festmiddagen. Se mere under Priser.

Søndag
Kl. 8-10 Morgenmad i spisesalen.
Kl. 11 Fælles afgang til hest fra lejren. På rideturen mødes vi og holder pause med varm kakao
Kl. 14 Når vi er kommet tilbage til lejren, er der en sandwich til frokost. Man er velkommen til at gå direkte til oprydning og tage sandwichen to-go til køreturen hjem.

Herefter hjælpes vi ad med oprydning af lejren. Når vi alle giver et nap med, tager det ikke lang tid at få stole og borde på plads samt at få fejet lejren. I år er det den eneste opgave vi beder jer alle hjælpe med.

Hestene:
Der er opstillet mobilbokse lige udenfor lejren, så I kan leje en boks til hesten. Der kan godt stå 2 heste sammen i en boks, hvis de kender hinanden. Så det er muligt at booke en halv boks ved jeres tilmelding, men I er selv ansvarlig for at finde en at dele med. Husk da blot at skrive i kommentar ved tilmelding hvem du har aftalt at dele boks med. Selvom I vælger at have hesten på boks er I selvfølgelig velkommen til også at sætte fold op.

Da der ikke er bund i boksene, står de direkte på sand. Det er derfor en fordel at medbringe hønet til fodring for at mindske spild, lette oprydningen og for at forebygge at hestene æder sand sammen med høet.

Foretrækker I at have hesten på fold, er der også mulighed for at sætte fold op. I må gerne gå flere sammen og have flere heste sammen i en fælles fold. I skal selv medbringe hegnsmaterialer og strøm.

Hestene er ofte meget svedige når vi kommer hjem fra ridetur og vi er ved havet, hvor der kan være meget blæsende, så det er en god ide at medbringe et dækken. Hestene står på eget ansvar både inde og ude.

Wrap til hestene er inklusiv i prisen både for boks og fold. Ønsker I at fodre med andet, skal I selv tage det med. Husk også at medbringe spand eller balje til vand.

Efterladenskaber i form af både hestepærer og wrap skal I selv rydde op og køre i containeren inden afgang søndag. I må meget gerne selv medbringe greb/skovl til oprydning, da vi har begrænsede redskaber. Såfremt boks eller fold er efterladt uden at der er fejet og ryddet op, får I en efterregning på 500,- pr. boks/fold.

Forplejning:
Som noget nyt er der denne gang FULD forplejning hele weekenden. Vi sørger for lækker fælles kold buffet fredag aften, så I kun skal sørge for at indlogere jer selv og hesten før I kan sætte jer til bords og hygge jer. Vi sløjfet opgavelisterne, så det eneste vi vil bede om hjælp til er den fælles oprydning søndag.

Er man vegetar, veganer eller fødevareallergier der skal tages hensyn til, bedes det skrives i kommentar ved tilmelding.

Drikkevarer:
Hele weekenden er der gratis kaffe og the ad libitum. I år er baren åben både fredag og lørdag aften. Lørdag vil det som vanligt være Diana og Ellen der står bag bardisken.

Baren serverer fadøl og et udvalg af lækre drinks. Derudover er det muligt at købe sodavand, øl og vin hele weekenden. Der er derfor intet behov for at slæbe hele indholdet af barskabet med i år.

Betaling af drikkevarer sker ved betaling med kontanter eller MobilePay.

Overnatning:
Bogenshomlejren er en spejderlejr med plads til 100 spisende og overnattende gæster. Vi bor på 4 personers værelser, men hvis vi bliver flere end 60 må vi dog tage de store soverum i brug. Værelserne har eget bad og toilet. Der er køjesenge med madrasser, men I skal selv medbringe lagen og sovepose/dyne samt håndklæder.

I er selv ansvarlige for at rydde op og feje jeres eget værelse i samarbejde med den/dem man har boet med. Såfremt værelset er efterladt uden at der er fejet og ryddet op, får I en efterregning på 500,- pr. værelse

Pris:
Deltagelse hele weekenden per person (hest ikke inkl.): 1200,00 kr + Sporti gebyr

Jökull medlemmer får 100,00 kr i rabat.

Tilkøb:
Hest i eneboks inkl. wrap: 1050,00 kr
Hest i deleboks inkl. wrap: 550,00 kr
Hest på fold inkl. wrap: 300,00 kr

Gæster kun til ridetur enten lørdag eller søndag uden deltagelse resten af weekenden: 150,00 kr

Gæster til rytterfest lørdag inkl. festmiddag, overnatning og morgenmad søndag: 400 kr.

Sidste frist for tilmelding til Molsturen er d. 14. januar 2024 kl. 20.00.

Følg med på vores Facebook, hvor forskelligt info vil blive opslået.  Vi glæder os til at se både nye og kendte ansigter til hyggeligt samvær omkring vores islandske heste.

De bedste hilsner fra Molstur-udvalget
Anne, Selina, Lise, Kathrine og Jacob

Organizer contact info

Jökull IslandshesteforeningSe arrangørklubben på SPORTI

Jökull

Meeting / starting place

Bogensholmlejren
Fuglsøvej 27
8400 Ebeltoft
Danmark Show on map Navigate here