Gletta/Nökkvi: ALRID-kursus: spring og kondition

Sunday 24 June 2012

Kun for medlemmer af enten Gletta eller Nökkvi

ALRID vinder i disse år fornyet popularitet. Samtidig er Nökkvi arrangør af årets DM i ALRID i september 2012. Derfor har Gletta og Nökkvi slået sig sammen om dette kombi-kursus med fokus på terrænspringning og hvordan man opbygger hestens kondition, træner til og tilrettelægger sit udholdenhedsridt. Samtidig håber vi naturligvis, at kurset resulterer i, at endnu flere får blod på tanden til at deltage i ALRID-stævnet i september, hvor der både er både let-, middel- og DM-klasser.

Spring: Vi starter dagen med eventuelt at dele deltagerne op i hold efter erfaring med at springe. Arne Graversen, kendt af Nökkvis Hubertus-ryttere, står for spring-undervisningen. Efter formiddagskaffen sadler vi op og mødes på banen. Her rider vi over bomme, prøver et enkelt spring og får nogle generelle råd om, hvordan vi rider til spring mm. Der efter prøver vi faste terrænspring, som dem du kan møde på en ALRID-terrænbane.

Konditionstræning: Kl. 13.30 undervisning med dyrlæge og distancerytter Patricia Hass Pilborg. Hun fortæller, hvordan man bygger hestens kondition op. I udholdenheds-delen i ALRID er der sat ideal-tid for distancerne, men hvordan finder man ud af, hvor hurtigt eller langsomt man skal ride for at holde tempoet? Hvordan vurderer man hestens åndedræt og puls, når man ikke har et stetoskop ved hånden? Det er noget af det, man kan få svar på ved at deltage i denne del af kurset, som veksler mellem teori og praksis med Patricias store hest og en af vores heste, hvor hun bl.a. vil fortælle om forskelle i træning af racerne.

Se yderligere praktiske oplysninger www.gletta.dk eller www.nökkvi.dk.

Organizer contact info

Gletta og NökkviSe arrangørklubben på SPORTI

Gletta

Meeting / starting place

Katrinedal Vandrerhjem
Ulvedalsvej
8620 Kjellerup
Danmark Show on map Navigate here