Vestkystridtet 2015 til Herning og VM

23 July - 4 August 2015

Vestkystridtet 2015. Det Nordiske Etaperidt fra Hirtshals til VM i Herning.

DI og Nökkvi arrangerer Vestkystridtet, med prolog i Hirtshals 23.juli, og start for første etape 24.juli. Sidste etape ender i Herning og VM-arenaen. Ridtet består af en prolog, 11 etaper, en hviledag og en bytur i Herning.

Prologen i Hirtshals 23. juli vil være en modtagelse på havnen af eventuelle hilsener, stafetter fra vore nordiske nabolande, ryttere og måske heste, der vil være med på vor tur til VM og Herning. Detaljer for programmet til Prologen kommer når eventuelle tilmeldinger fra udenlandske deltagere foreligger. Heste og ryttere indkvarteres hos Hoygards-Hestar, og vi rider derfra den 24/7 kl.10.00.

Vestkystridtet er et ridt gennem Danmarks smukkeste og barskeste natur. Vi rider på klitveje, på markveje, på stranden, på skovveje og stedvis på asfalterede biveje og cykelstier. Fra Husby, hvor vi sætter kursen østover, vil vi ride igennem skove, over blomstrende heder, og ad idylliske småveje, hvor vi kan nyde det opdyrkede Danmarks store variation.

Vi sætter det maksimale antal ekvipager pr. etape til 25. Man kan tilmelde sig hele turen, et antal dage eller en enkelt dag eller to.

Overnatning vil som udgangspunkt være i egne telte, men lokale variationer kan forekomme. Fællesspisningen om aften og morgenmaden vil vi indtage i de forhåndenværende fælleslokaler. Madpakken smører man selv ved morgenmaden, og den indtages senere ved frokostpausen. Aftensmaden får vi leveret udefra af lokale aktører.

Hegnsmaterialer sørger vi for, ligeledes transport af bagage fra sted til sted, men du skal selv sørge for opsætning af eventuel separatfold. Endvidere skal du selv sørge for flytning af trailer.

Pris per etape er 350,-kr. Det dækker overnatning og forplejning for hest og rytter. Dog er prologen på 250,-kr.

Hestene skal være i god form og vaccineret efter gældende regler. Der kan ikke rides med hingste på turen. Børn kan deltage ifølge med en voksen, hjelm er obligatorisk og tur-ledernes paroler om ridning skal naturligvis overholdes.

Etapernes længde vil variere, men i gennemsnit vil de være på 30 km. Efter tilmelding vil du få yderligere oplysninger om mødested og slutsted for dine etaper. Tilmelding er bindende, og ændringer i programmet kan forekomme.

Tag udfordringen op og tilmeld dig dette etaperidt i Danmarks smukke natur. Tilmelding på Sporti, senest 1/4. Tilmelding til rytterfest og byarrangement særskilt på Sporti i DI regi.

Mange hilsener Terje, Vibeke, Jørgen og Anette.

Info hele turen: anette-ravn@jubii.dk
Info nord for Agger: vibekebille@gmail.com : jdalbyj@gmail.com
Info syd for Agger : terjehansen@live.dk

23/7 Prolog i Hirtshals. Indkvartering Hoygards-Hestar
24/7 1. Etape: Hirtshals – Løkken. Afgang kl.10. fra Hoygards-Hestar, Vestervangsvej 1, Horne, 9850
25/7 2. Etape: Løkken – Tranum
26/7 3. Etape: Tranum – Klim
27/7 4. Etape: Klim – Hantsholm
28/7 5. Etape: Hantsholm – Klitmøller
29/7 Hviledag i Klitmøller
30/7 6. Etape: Klitmøller – Lærkely v. Stenbjerg Pl.
31/7 7. Etape: Lærkely-færge Agger-Thyborøn - Langerhuse
01/8 8. Etape: Langerhuse – Nørre Fjand
02/8 9. Etape: Nørre Fjand – Rødstenskær
03/8 10. Etape: Rødstenskær – Røddinglund
04/8 11. Etape: Røddinglund – Herning og VM
04/8 DI arrangerer: Rytterfest om aftenen
05/8 DI arrangerer: Bytur i Herning og VM-arrangement, hvor byens borgere bliver præsenteret for de islandske heste, overdragelse af stafetter og hilsener, og PR for VM-konkurrencerne.

Organizer contact info

NøkkviSe arrangørklubberne på SPORTI

Dansk Islandshesteforening
Nökkvi

Meeting / starting place

Hoygards-Hestar
Vestervangsvej 1, Horne
9850 Hirtshals
Danmark Show on map Navigate here