DM-2016 Kåring IV

14 - 17 July 2016

Så inviteres der til DM-2016 på baneanlægget i Herning.

Dette års danmarksmestre i Sport og Gæðingakeppni skal findes, og vi skal udtage et stærkt landshold, som skal repræsentere de rød/hvide farver ved NM i Biri (Norge) i august.

Det bliver nogle spændende dage med mulighed for at se de bedste ryttere konkurrere om titlerne.

I forbindelse med DM 2016 er der Lørdag aften - d. 16/7 -  Ryttermiddag, og her skal årets ryttere i de forskellige discipliner kåres af Sportskomiteen.

Derfor indbyder Dansk Islandshesteforening i samarbejde med mange frivillige til dette års Danmarksmesterskaber i Sport og Gæðingakeppni - og til Kåring IV der afvikles under DM - Alt sammen på baneanlægget i Herning.

Kåring IV:

Sammen med DM i Sport og Gædingakeppni finder også årets sidste kåring sted på Landsskuepladsen. Pladsen der er en fin kulisse for avlere, ejere og fremvisere til at vise resultaterne af den stærke, danske avl. Vi håber på godt fremmøde, også til denne del af DM. Vi har plads til 50 heste ved kåringen.

Tilmelding til Kåring IV:

Tilmelding til Kåring IV åbner 1. juni kl. 8 på SPORTI og lukker igen den 7. juli kl. 24. Eftertilmelding koster et gebyr på kr. 500,-.

For at hesten kan deltage i kåringen, skal hesteejer udfylde en tilmelding pr hest (eller en samlet tilmelding med flere heste og ydelser). Vær opmærksom på, at alle hestens forhold (vaccination, ejerforhold, registrering i Worldfengur) skal være i orden inden kåringen.

Priser for tilmelding – inklusive bokse, spåner, wrap og fold (Hingste må ikke stå på fold)

 • Unghingste og unghopper, bygningsbedømmelse, 3- og 4-års kr. 2650,-
 • Hingst, byg- og ridebedømmelse, 4-års og ældre kr. 2900,-
 • Hoppe, byg- og ridebedømmelse, 4-års og ældre kr. 2650,-
 • Vallak, byg- og ridebedømmelse, 4-års og ældre kr. 2650,-
 • Genfremstilling af heste, der allerede er bedømt ved en dansk kåring i 2016        kr. 900,-
 • Hingste og hopper til afkomskåring (særligt tilmeldingsskema) kr. 550,-
 • Heste til avlsshow (kårede hingste, hopper, vallakker) kr. 850,-
 • Hingst til dyrlægekontrol (nyligt importeret, kåret senest det 7. leveår med
  minimum 7,75, som ikke allerede har en bedækningstilladelse i et andet EU-land) kr. 1950,-
 • Wildcard: fremvisere med tilmeldt hest til fuldbedømmelse kan tilmelde op til 2 unavngivne heste til fuldbedømmelse (på www.islandshest.dk under tilmelding). Hesten skal endeligt tilmeldes ved indsyning og skal kunne godkendes til kåring. Betaling sker kontant på pladsen.

Vigtig rytter info: Det er muligt at tage sin hest ud stævnepladsen under DM, men hvis man ønsker at komme retur, skal der afleveres ny tro og loveerklæring, og der skal udføres ny dyrlægekontrol. Dette koster 625,- per gang, som rytteren selv skal betale.

For yderligere information henviser vi til DI Stambogsreglement 2015 og DI’s hjemmeside, under Avl. Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte kåringsleder Bjarne Poulsen på 2216 5190 eller DI’s sekretariat på 8747 5075.

Ved tilmelding af samme hest i både Gæðingakeppni eller Sport og Kåring IV tillægges et ekstragebyr på kr. 300,-. Da Kåring IV og Gæðingakeppni afvikles samtidig, kan vi ikke garantere at sådan en tilmelding er mulig i forhold til programmet, men vil gøre vort bedste.

Organizer contact info

Dansk IslandshesteforeningSe arrangørklubben på SPORTI

Dansk Islandshesteforening

Meeting / starting place

Baneanlægget i Herning
Kaj Zartows Vej 19
7400 Herning
Danmark Show on map Navigate here