Gletta: Molsturen

Saturday 22 April 2017

SÅ er det tid til at komme på årets første tur, og vi har fundet en smuk og afvekslende rute rundt i Nationalparken Mols bjerge, med bakker, skov og hede. Små stier og offentlige grusveje.

Det er er rolig tur, mest i skridt, men med tölt i roligt tempo indlagt passende steder.
Har du en ung hest, eller en ældre, som har godt af gymnastikken, er det en god tur at tage med på.

Lidt over halvvejs holder vi frokostpause, lukker hestene på fælles- eller enkeltfold, og spiser vores medbragte madpakker.

Medbring: picnickurv med madpakke, drikkevarer og kaffe/te.. Jette bager kage.

Transport: har du ikke umiddelbart mulighed for transport af hesten, så er vi behjælpelige med at finde en løsning.

Mødested kl.10: Øvre Strandkær – trailerplads.

Der er masser af plads til trailere, og der er bomme og vand til hestene. Borde til spisning, men ingen toiletter.

Nemmeste kørevej: fra Fuglsøvej. Dernæst ad Strandkærvej. På venstre hånd, før Molslaboratoriet ligger trailerpladsen. Skilt ved tilkørsel.

Rideturen - afgang kl. 10.30: 12-15 km = ca. 2 timers ridt.

Vi starter turen ved Øvre Strandkær, rider mod Toggerbo og dernæst mod Agri Baunehøj p-plads, hvor vi holder en times frokostpause (dér er toiletter + fold og vand til hestene).

Så går turen nord om Agri Baunehøj, og derefter gøres turen længere eller kortere hjem igen til Øvre Strandkær. Udturen er længst – hjemturen kan kortes af, hvis hesten eller rytteren ikke magter mere. Det aftales ved frokostpausen.

Terrænet er varieret med små stier gennem skov og langs grusvejene, men ved Agri er det en del kuperet. Ved grusvejene er der mulighed for tølt, ellers skridt. Vi kan møde får, heste og kvæg på turen, men vi rider udenfor indhegningerne.

Frokost kl.12 – 13:

Picnickurvene bliver fragtet til Agri Baunehøj P-plads, hvor der er vand, fold eller bom til hestene, overdækkede borde og toiletter. Her spiser vi vores madpakker, får lidt snak og et hvil. Ligeledes besluttes hvordan hjemturen skal foregå – om den skal være kort (ca. 20min ridning) eller længere (ca. det dobbelte).

Hjemkomst (til Øvre Strandkær) kl.13.30 – 14.00

Tilmelding: Senest tirsdag 18.april. Det koster 50kr at deltage – og tilmeldingen foregår via SPORTI, og er kun for Gletta medlemmer.

På gensyn!
Jette og John Korsbak

Organizer contact info

GlettaSe arrangørklubben på SPORTI

Gletta

Meeting / starting place

Øvre Strandkær Trailerplads
Øvre Strandkær
8420 Knebel
Danmark Show on map Navigate here