DI: Stafetridt Herning-Esbjerg

9 - 14 April 2017

Kære islænderrytter

Vil du med på en fed ridetur i fra 9. -14. april – eller bare et stykke af vejen?

Det er allerede 2 år siden, vi havde et forrygende VM i Herning – nu skal stafetten rides via Tyskland til VM i Holland. Vi begynder rejsen i påsken, og alle islænderryttere der har mod på godt selskab, masser af frisk luft og nogle gode timer i sadlen er velkomne.

Turen:
I Herning er vi i trygge hænder hos lokalklubberne Katla og Litla, som søndag rider en forholdsvis kort men begivenhedsrig tur fra Herning centrum ud til rideskolen tæt på Vildbjerg.

Mandag rider vi til smukke Hoverdal Plantage, hvor vi indkvarteres privat hos medlemmer af Islænderklubben Skári. Udover rideturen skal vi lave mad sammen og hygge os ved shelters i forårsskoven om aftenen.

Tirsdag begiver vi os gennem Islænderklubben Noris område og via Ringkøbing og Ringkøbing Fjord til Søndervig Bed and Breakfast. Alt efter stemning og energi efter aftensmaden er der mulighed for at bowle i Søndervig om aftenen.

Onsdag rider vi sydpå via Hvide Sande til Havrvig. Naturen er rå, men samtidig billedskøn mellem hav og fjord. Vi kommer forbi Lyngvig fyr og får lidt lokalhistorie om Hvide Sande i frokostpausen, inden vi rider videre mod Vinterlejegaard, hvor vi skal overnatte.

Torsdag forlader vi tangen og rider via Nymindegab mod Filsøgaard, der ligger ved den 900HA store Fiil-sø. Vi håber at være mange til at runde turen af i Filsøgaards hyggelige jagtstue, inden vi næste dag rider ind i lokalklubben Drekis område og overlader stafetten i deres varetægt, inden den til sommer skal rides videre mod Holland.

Praktisk:
Vi tilbagelægger søndag ca. 15km og derefter fra 24-32km. dagligt.  Vi holder gode lange hvil med formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Der er altid en følgebil med trailer i nærheden, hvis en hest skulle miste en sko eller lignende. Samme følgebil opbevarer vores oppakning, og kan, hvis det bliver nødvendigt, være behjælpelig i forhold til at komme frem og tilbage til trailere m.m. 

Der er plads til op til 25 overnattende ekvipager, som overnatter under forskellige forhold fra sted til sted – Nogle steder er der senge til alle, så man blot skal medbringe linned, andre steder må nogle af os have madrasser og soveposer i brug – men vi er sikre på, vi alle kommer til at sove trygt og godt. Forplejningen er forberedt inden afgang, men vi kommer til at hjælpe hinanden med at lave maden færdig morgen og aften, ligesom vi skal rydde op efter os selv og vores heste. Hestene skal have deres egen indhegning, vandspand, kraftfoder og evt. dækken med. Vi anbefaler sko eller boots, og på forlangende skal vi kunne fremvise gyldig vaccination.

Priserne er:
150kr/dag for turen inkl. Formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe. 

350kr/turen inkl. overnatning m. morgenmad, formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe, aftensmad og overnatning for dig og din hest.

Drikkevarer ud over kaffe, the og vand skal medbringes.

I betalingsformularen er det delt op med 150 og 200kr, da det gør det mest muligt fleksibelt for dig at melde til, alt efter om du støder til eller slutter af morgen eller aften – eller du vil ride hele turen.

Vi forventer at alle udviser god horsemanship, ligesom forrytterens anvisninger skal følges. Da vi rider langt, rider vi hovedsageligt skridt, tølt og trav, og vi hjælper hinanden og hinandens heste gennem de udfordringer, der kommer undervejs.

Afslutningsvis:
Vi har aldrig startet stafetten på denne måde – men vi håber, at mange af Jer har lyst til at gøre os selskab på den ene eller den anden måde. Indtil nu har alle vores samarbejdspartnere været utroligt imødekommende overfor ideen – vi håber virkelig, I vil være med til at give dem en oplevelse igen. 

Har du spørgsmål, ideer, kommentarer eller andet, er du meget velkommen til at kontakte Lonni på 40 43 56 69/lonnivandborg@msn.com – eller du kan følge med på turens facebook: https://www.facebook.com/events/912601352210129/ hvor det også er muligt at koordinere transport, se links til de forskellige overnatningssteder, de steder vi besøger undervejs og med tiden ruteplaner, billeder osv.

Vi ses til stafetridt!

Dansk Islandshesteforenings Klubkomite

Organizer contact info

DI KlubkomiteSe arrangørklubben på SPORTI

Dansk Islandshesteforening

Meeting / starting place

7400 Herning
Danmark Show on map Navigate here