ASKA Cathrine Fodstad, Ride like a Viking

7 - 9 February 2020

ASKA har inviteret en sej kvinde fra det nordlige ned til Danmark til at foredrag om hendes vilde oplevelser til Mongol Derby race  og et spændende kursus 

Cathrine Fodstad er første nordmand som har gennemført Mongol Derby. Hun holder inspirations foredrag om det 1000 km lange ridt og hvordan du kan sætte mål og øge chancerne for at nå dem!
Mongol Derby er kort fortalt 1 000 km på halvvilde heste gennem Mongoliets Vildmark. Mongolske nomadiske familier står for heste og husly, resten må du ordne selv, så fremt det kan være  i 5 kg oppakning. Det er ingen selvfølge at komme helskinnet i mål når man stiller til start i det som kaldes hestesportens «Hunger Games.» Ikke mindst er det vigtig at få et godt samarbejde med de halvvilde hestene.

Efter Mongol Derby har Cathrine ændret sin metode for tæmming og træning av hest. Hun har nu mere fokus på at bygge et godt partnerskab med hestene. Jo bedre partnerskab du har med din hest, jo mindre magt og udstyr skal du bruge under ridning og håndtering. Ved hjælp af enkle øvelser kan du bruge kropssproget til at kommunikere med din hest. Rid alle gangarter for lange tøjler/uden hovedtøj, med en hest som går godt frem og som samtidig er let at stoppe. Når hesten er motiveret , lydhør og afspændt udvikles en funktionel form med bagbens engagement som kommer fra hesten selv.
Cathrine som er uddannet hestetræner fra Holar og rideinstruktør (trinn 1 og 2) fra Norsk Hestecenter lærer gerne disse teknikker fra sig.

Ridekurset vare 2,5 dag (fra fredag eftermiddag + weekenden) – plads til 10 deltagere med hest.
Mulighed for at tilmelde sig kurset som tilskuer.
I ridehal.

Fredag: Mødes vi og Cathrine vil snakke og forklare om kurset og hendes principper og møde at træne på.

Lørdag: Har er vi 2 på banen af gangen hvor Cathrine underviser i grundlæggende øvelser fra jorden. Der skal bruges til videre øvelser søndag .

Søndag vil man kunne vælge mellem at arbejde videre med ”Frihedslongering eller frihedsridning”, det vil Cathrine forklare en masse mere om under kurset .

Sagt af Cathrine :
”Frihedsdressur/frihedsriding gir kontakt og samarbejde med hesten der gør du ikke skal bruge tvang eller magt. Hesten respondere på kropssprog og lette signaler og behøver ikke en masse specielt udstyr .
Du lære at løse problemer som fx dårlig fremdrift eller dårlige bremser.
Man får kontakt og samarbejder med hesten som ikke handler om press men respons på signaler og at bruge bagbenene som motor.
- derfra kan man ride alle gangarter med løse tøjler eller med halsring uden problemer ”

Foredraget om cathrines vilde oplevelser under det 1000 km lange løb varer i 1,5 -2 timer med pause. Det egner sig for heste folk så vel som andre som ønsker at bliver bedre til målsætning og målopnåelse.
Foredrag 7 februar kl 19.00

Vi giver kaffe og kage .

Tilmeldingen er bindende, men må gerne sælges til anden side.

Pris
350kr for foredraget
850kr for 2,5 dags kursus .
Tilbud : 1050 kr for både kursus og foredrag  
   - Tilskuer til kurset  150 (hele weekenden)

Mulighed for tilkøb :
Boks : 200 Kr
Værelse : 200kr
Ude fold : 0 kr ( medbring eget hegn)
Ikke muligt at købe wrap/hø

Spørgsmål rettes til :
Mille Valentin Jensen tlf: 28701595.
mail: elda94geisli@hotmail.com

Vi glæder os til at se jer !
Hilsen ASKA

Forbehold for ændringer.

Organizer contact info

ASKASe arrangørklubben på SPORTI

ASKA

Meeting / starting place

Ryvej 70
8464 Galten
Danmark Show on map Navigate here