Hekla: Følbedømmelse klinic med Barbara Frische

Saturday 10 September 2022

Kunne du tænke dig at lære noget mere om at vurdere /bedømme dit eller dine føl? Lære at se hvordan dit nye føl kommer til at udvikle sig i fremtiden?

HEKLA arrangerer en clinic med Barbara Frische den 10. september 2022 i ridehallen ved Brønderslev Rideklub.

”Linear følbedømmelse” er et følbedømmelsessystem som er udviklet i FEIF-regi, med den mangeårige avlsdommer og følbedømmelsesdommer Barbara Frische som drivkraft.

I 2019 afholdte Hekla for første gang følbedømmelse med Barbara Frische med stor succes.

Barbara har gennem årene bedømt tusindvis af føl efter systemet, og er i dag den dommer, der har den største erfaring med det. Hun gennemfører adskillige følbedømmelser hvert år, i mange lande, og har også lavet følbedømmelser i DK i mange år, bl.a. på Fyn, i Skanderborg og Horne.

Der er skrevet en ph.d.-afhandling om systemet, som dokumenterer, at der er sammenhæng mellem den lineære følbedømmelse og den kåring en hest opnår når den bliver fuldvoksen. Følbedømmelsen giver dig altså nogle værdifulde oplysninger om dit føl, som du kan bruge til at vurdere om dit hingstevalg har været en succes, allerede i det år føllet er født.

Vi starter dagen kl 10.30, hvor Barabara vil fortælle om Linear følbedømmelsessystem.

Derefter skal vi i løbet af dagen i ridehallen, og sammen med Barbara bedømme cirka 8 føl i forskellige aldre. Her vil vi omhyggeligt gennemgå hvert enkelt føl, hvor Barbara meget detaljeret vil forklare hvert enkelt føls svagheder og styrker.

Praktiske oplysninger:
Prisen per deltager for Hekla-medlemmer er kr. 300,00 og kr. 350,00 for øvrige deltagere. Prisen er eksl. administrationsgebyr til SPORTI. Tilmeldingen åbner den 1. august og lukker den 26. august.

Tilmeldingen er bindende.

Ved færre end 10 tilmeldte, aflyses arrangementet.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, kan du skrive til: kk@kagro.dk eller skrive / ringe på 20632760

Organizer contact info

Nordjysk Islandshesteforening Hekla



Se arrangørklubben på SPORTI

Nordjysk Islandshesteforening Hekla

Meeting / starting place

Brønderslev Rideklub
Golfvejen 63
9700 Brønderslev
Danmark Show on map Navigate here