ASKA: Vinter Cup D-stævne - Gangart

Sunday 15 January 2023

ASKA Vinter Cup D-stævne i Gangart

Arrangementet er et indendørs træningsstævne med fokus på Gangartsklasser og finaler.

Søndag d. 15. januar 2023 inviterer ASKA til indendørs D-stævne. Stævnet er det første af to, hvor vi på denne dag har fokus på Gangartsklasserne.
Der udbydes på gangartsdagen udtagelser og finaler i 4.5, 4.3, 4.2, 4.1, 5.1 og 5.2 og 3 gang. Man kan læse mere om de forskellige klasser på DI’s hjemmeside.
3-gang rides som en 4.5 hvor opgavedelen med tølt og trav slås sammen. Man bestemmer selv om man rider tølt ELLER trav i klassen. Opgavedelene i 3-gang er derfor: valgfri tempo tølt eller langsomt til middel tempo trav (du vælger selv men rider kun én af gangarterne) - middel tempo skridt - langsomt til middel tempo galop.

Søndag d. 19. februar holder vi anden del af ASKA Vinter Cup med tølt-klasser. Der kommer separat indbydelse på Sporti til denne i løbet af november. Man behøver ikke deltage i begge arrangementer.
Vi har dog har som lille bonus valgt at udnævne et ASKA medlem som vinder af ASKA Vinter Cup 2023 til den ASKA rytter, der har opnået det højeste antal point sammenlagt for de to stævner.

Formålet med stævnet er dog først og fremmest TRÆNING frem mod den kommende sæsons stævner.
Vi vil gerne give alle deltagere muligheden for at træne finaler, og derfor har vi af samme årsag kun et begrænset antal pladser i hver klasse, da alle deltagere er sikret en finaleplads om eftermiddagen.  

De fleste der har redet en finale ved, hvor svært det kan være at holde fokus, når man er mange på banen, musikken er høj, og publikum klapper. Derudover giver det en helt særlig stemning og dermed også et andet pres på både hest og rytter,  når man rider indendøre.

Det kræver træning i en helt særlig setting, som er svær at genskabe i hverdagen, og som vi derfor nærmest kun støder på, når vi er ude på stævnepladserne, så den setting vil vi prøve at skabe for jer i ASKA, så vi kan klæde jer på til en spændende stævnesæson i 2023.  
Her får du altså en gylden mulighed for at kunne træne de ting, du ellers kun har mulighed for rigtigt at prøve af, når det “virkelig gælder”. Du kan her tjekke, hvordan din opvarmning fungerer, om din hest reagerer på musik og speaker, og hvordan det føles, når du bliver overhalet af en anden ekvipage, og om de forskellige opgavedele nu også sidder lige i skabet.
Måske har du endda lyst til at prøve kræfter med en ny klasse? Så er chancen her nu.

Alle er velkomne og formålet er, at vi skal have en god dag med de gode oplevelser i fokus, og hvor vi alle kan øve os, uanset om du og din hest er helt grønne eller rutinerede “stævne hajer”.
Lysten til at deltage kan være mange og uanset, hvad der motiverer dig for at deltage, så er der her en mulighed for at komme og øve sig med andre ASKA-medlemmer.

Der bliver afholdt særskilt junior, ungrytter og senior klasser, hvis deltagerantallet og tidsplanen tillader det. Man skal derfor tilmelde sig i den aldersklasse, man tilhører.
Der skal være minimum 4 i hver finale og max 6 i hver finale for, at vi kommer tættest det, I vil møde til stævnerne.
Er der for få i den enkelte klasse, forbeholder vi os retten til at sammenlægge aldersgrupper og evt. klasser for at fylde klasserne op, så man får den fulde følelse af, at det er en finale med mange på banen med det pres, det giver.

Arrangementet afholdes i blå hal på Vilhelmsborg, dvs. banen ikke har ovalbane mål, og derfor er det et D-stævne. Opvarmning foregår i gul hal.
3 DI uddannede lokal dommere dømmer alle klasserne, og man får en dommerseddel med karakterer og kommentarer i udtagelserne som normalt. I finaler får man aldrig dommersedler, men vi vil til dette stævne sætte lidt tid af efter hver finale til feedback fra finalen, så der er mulighed for endnu mere læring.

Dommer team:

  • Berit Ertmann
  • Iben Merete Toftvang Ottesen
  • Emma Alnor

Der rides efter FEIF Rules and Regulations. Det skal  fremhæves, at det kun er tilladt at deltage i én gangartsklasse pr. equipage og kun heste der fylder 5 år i indeværende år er tilladt at deltage.
D-licens (eller højere) påkrævet. 
Vaccination efter D-stævne regler.
Info omk. tjek-in kommer på mail op til stævnet.

Der er mulighed for at købe boks til 825 kr. for et døgn. Eller man kan gratis opsætte en fold bag stævnestalden. Medbring selv hegnsmateriale. Strøm er påkrævet. Ophold er på ejers eget ansvar.
Parkering med trailer foregår ved stævnestaldene på den anden side af vejen og IKKE foran blå hal (den store). 

Vi forventer at cafeteriet holder åbent under hele arrangementet.

Der oprettes venteliste. Denne betragtes som en tilmelding dvs du betaler og står på ventelisten indtil der bliver i plads i pågældende klasse du er på venteliste i, såfremt der bliver en plads. Står du på venteliste og der bliver en plads bliver du automatisk flyttet til startlisten. Hvis du står på venteliste og du ikke har fået en plads inden d 12. januar 2023 får du dit startgebyr retur ekskl. Sportigebyr. 

Arrangementet er åbent for alle, men tilmeldingen for ASKA medlemmer åbner d. 5. november 2022 kl 18.00. Øvrige kan tilmelde sig fra d 7. november kl. 20.00.

Priser:

  • 250,- ekskl.  SPORTI gebyr. for ASKA medlemmer
  • 400,- ekskl. SPORTI gebyr for ikke-medlemmer
  • 200,- for eftertilmelding/rettelser/videresalg af plads efter sidste tilmelding d. 28. december.
  • 825,- for boks pr døgn, dvs du må tjekke ind lørdag aften og skal være ude når stævnet slutter søndag sidst på dagen.

Vi glæder os til en dejlig dag på Vilhelmsborg.

Vh Stævneudvalget :-)

Organizer contact info

ASKA



Se arrangørklubben på SPORTI

ASKA

Meeting / starting place

Vilhelmsborg
Bedervej 101
8320 Mårslet
Danmark Show on map Navigate here