Gandur: Foredrag om hestefarver

Wednesday 14 December 2022

Vil du vide mere om farvegenitik, kromosomer og allier???

Kom til en inspirerende aften om islandshestens specielle farver og nuancer.
Gandur har inviteret Hildur Sigmarsdóttir til at komme og dele ud af hendes viden. Hildur beskriver sig selv som ”farvenørd” og alt hun ved er selvlært. Gennem tiden har hun sat sig ind i hvordan farverne avles videres og går i arv. Vi vil naturligvis også få viden om, hvordan de forskellige farve beskrivelser ser ud fysisk på hestene og hvilke nuancer de findes i.

Aftenen vil være en kombination af Hildurs oplæg og vidensdeling samt alle de spørgsmål i måtte side med.

Lidt om Hildur – Hun har haft med heste at gøre hele livet og stort set altid interesseret sig for genetik både omkring farver men naturligvis også omkring sind, bevægelser, bygning, mm.

Hidur er uddannet instruktør fra Hólar, og har blandt andet arbejdet for Einar Øder Magnússon, Svanhvít Kristjánsdóttir, Sigurdur Sigurdsson og Tómas Snorrason. Derudover er Hildur en habil konkurrencerytter og avler, ligesom hun senest har uddannet sig til gæðingakeppni-dommer.

Til daglig driver Hildur, Stutteri Frisendal som er et lille stutteri beliggende på Djursland. Her står hendes 3 første klasses hingste til rådighed til bedækning, samt hun tager heste i tilridning og træning både med henblik på salg og kåring. 

Aftenen er gratis for dig som Gandur medlem. – Ikke medlemmer kan deltage for 100,-

Gandur er vært ved Kaffe, te, vand og kage.

Tid. 18.30 – ca. 21.30.

Organizer contact info

Gandur / Stine MadsenSe arrangørklubben på SPORTI

Gandur

Meeting / starting place

Markant Børkop
Ågade 6
7080 Børkop
Danmark Show on map Navigate here