Sydjysk Mesterskab 2023 i Gandur

19 - 20 August 2023

Gandur invitere til Sydjyskmesterskab, traditionen tro, i samarbejde med Stella og Dreki.

Vi glæder os til en fantastisk weekend på tværs af de 3 klubber, hvor der skal hygges og ikke mindst dystes individuelt og klubberne i mellem. Hvilken klub mon løber med klubpokalen i år??

Vi Glæder os til at se en masse dygtige stævneryttere og heste slå sig løs og give den gas til årets fedeste stævne. Vi har masser af sponsor præmier, flotte rosetter, medaljer og ikke mindst de traditionelle vandrepokaler som vi glæder os til endnu engang at dele ud til nogle heldige ekvipager.

Info om stævnet:

 • Tilmeldingen åbner d. 14.6. kl. 20.00 Der vil frem til d. 18.6 kl. 20.00 være 30 pladser til hver klub, herefter frigøres de pladser der måtte være til overs.
 • Der kræves medlemskab af Dreki, Stella eller Gandur for at deltage til Sydjyskmesterskab.
 • Max en hest pr. rytter – hvis der er pladser tilbage 1.7. kl. 20.00 Åbnes der op for at man kan deltage med flere heste.
 • Tilmeldingsfristen er d. 14.7 kl. 20.00
 • 60 ekvipager for gennemførsel af stævnet.
 • 90 ekvipager total.
 • 10 på venteliste.
 • Der rides som udgangspunkt Tølt klasser lørdag og Gangarts klasser søndag – Dog forbeholder vi os retten til at ændre dette hvis vi ser det nødvendigt ifht. Afviklingen af stævnet.

Stævnet har DRL status. Der rides efter gældende regler i ”FEIF Rules and Regulations” samt ”Regler for stævneridning i Danmark”. I henhold til de nye regler er det nu muligt at ride mere end en gangartsklasse og mere end en tølt klasse til samme stævne. Det vil sige man har mulighed for at melde til i to tølt klasser og to gangartsklasser. Vi har dog ikke mulighed for at tage hensyn i programmet eller i hjælper planen til ekvipager der vælger at ride to tølt klasser og / eller to gangartsklasser. Samt vi gør opmærksom på at hesten hvis den er 5 år, max må gå 2 gange på en dag – 6 år, 3 gange på en dag og 4 gange på en dag, ved 7 år og op efter.

Rytterlicens kræves: Stævnet kræver licens. Vær opmærksom på reglerne om rytterlicens der betyder, at alle ryttere skal købe licens hos Dansk Islandshesteforening. Læs mere om reglerne og hvordan du får licens.

Følgende klasser udbydes:

 • Sport A: (DRL) 5.1, 4.1, T.1, T.2
 • Sport B: (DRL) 5.2, 4.2, T.3, T.4
 • Sport D: 3 gang, 4.5, 4.3, 5.3, T.8, T.7, T.5

Dommer team:

 • Hanne Bjerre
 • Fabian Schmidt
 • Trine Winther
 • Rikke Brandt
 • Janni Havshøj
 • Anette Kaas
 • Berit Ertmann

Check-in: Der vil være online check-in med undtagelse af en gruppe tilfældigt udvalgte ryttere, der skal tjekke ind ved fysisk fremmøde i sekretariatet for at forevise stævnepas eller hestepas samt gyldigt vaccinationskort. Har man eftertilmeldt skal man medbringe Tro- og loveerklæring ved Check-in. Alle andre har udfyldt den i forbindelse med tilmelding. Husk du skal være tjekket ind senest 1 time før, din første klasse starter, ellers bliver du automatisk diskvalificeret fra hele stævnet. Lige ledes vil det også være obligatorisk at din hest skal være at finde på stævne pladsen mindst en time før din første klasse starter, da der kan forekomme kontrol af heste, pas, vacciner mm.

Ankomst: Der vil ved ankomst være opsat skilte der anviser parkering, camping, bokse mm. Samt der udsendes kort over pladsen i info mail ca. en uge før stævne start, her vil der også komme info om hvilket tidsrum vi anbefaler, at man ankommer i fredag og lørdag for at vi kan guide jer bedst muligt på plads.

Bestiller man spise billetter, bade billetter og fest billetter afhentes disse i cafeen ved ankomst – her vil der ligge en kuvert til udlevering med jeres navn på.

Bane: Ovalbanen er 250 meter. Det er muligt at prøve banen fredag aften. Tidspunkter mm, vil fremgå af den mail vi sender ud ca. en uge før stævnet. Opvarmning foregår på dressur bane og nærliggende veje. Der vil være opsat skilte, hvor der er anvist hvor man må færdes til hest og i hvilket tempo, samt vi vil informere her om til ryttermøde.

Startlister, program og finaler: Startlister lægges online på ticker.dk i dagene op til stævnestart. Det er tiderne, der fremgår på ”ticker” der gælder! Der afvikles A-finaler i alle klasser med flere end 7 deltager. Samt vi forbeholder os retten til at beslutte om der afholdes junior/ ungdoms finaler og / eller B-finaler i klasser med min. 12 deltager. Hold dig derfor opdateret jævnligt, da der kan komme ændringer op til en time før klassens start.

Junior / Ungdom: Alle Junior/ ungdomsrytter præmieres for deres deltagelse og vi vil i løbet af både lørdag og søndag efter udtagelserne stille en dommer til rådighed hvor ryttere op til 25 år kan søge hjælp til at forstå deres dommer seddel eller måske bare få en lille snak om kommentar og el. karakter.

Pris for tilmelding:

 • Startgebyr incl. Fold op til 2 klasser = 700 kr.
 • Startgebyr incl. Fold 3 – 4 klasser = 900 kr.

Adgangskrav til sport A:

 • T1. Junior 4,80 - Ungrytter 5,50 - Senior 5,90
 • T2. Junior 4,70 - Ungrytter 5,30 - Senior 5,70
 • 4.1 Junior 5,00 - Ungrytter 5,50 - Senior 5,80
 • 5.1 Junior 4,10 - Ungrytter 5,00 - Senior 5,45

Det er rytterens ansvar at have opnået karakterkravene til Sport A, og konstateres det efterfølgende, at de ikke er opfyldt, vil man blive diskvalificeret.

Boks: (20 stk. til rådighed – først til mølle)

 • Pris 300 kr. for boks fredag til søndag – Medbring selv strøelse (Hingste skal altid stå på boks.) Husk at muge ud, ellers fremsendes regning på 700 kr.
 • Medbring selv hø/wrap, foder, vandspand mm. Til din hest.
 • OBS!!! Hingste skal stå på boks og kan ikke tilmeldes hvis ikke boks vælges i formularen.

Camping med og uden EL: Det er muligt at campere på stævnepladsen fra fredag til søndag pris pr. telt / Campingvogn med EL 200 kr. – UDEN EL 100 kr.

Bad: Det er muligt at tilkøbe badebilletter for 30 kr. hvis man ønsker bad lørdag. Vi har lavet aftale med en nærliggende sports hal om dette. Billetterne skal bestilles på forhånd, kan ikke købes under selve stævnet.

Parkering: Der vil være opsat skilte med parkering både ifht. Trailer, Biler, Camping - venligst respekter dette. Har du Boks er det IKKE muligt at parkere din trailer oppe ved stalden. Det er dog muligt at køre i bil fra stævne pladsen frem og til bage til stalden med dit udstyr hvis du ikke vil have det i stalden. – Man kan også gå, det er en kort tur på 500 m.

Hjælpertjans: Alle deltagere bliver en del af hjælperholdet i form af pølle opsamler, dommersekretær, ledvogter eller bånd farver. Man rydder selvfølgelig op efter sig selv, og vi har et fælles ansvar for, at vores områder er pæne og indbydende. Hjælperplanen vil være at finde på Gandurs FB. Side ugen op til stævnet. Kan man ikke tage den vagt man er sat på til – står man selv for at bytte indbyrdes.

Hvis nogen har lyst til at hjælpe som sekretær, ledvogter eller måske bage kage til vores cafe eller lign. selvom man ikke rider, så hører vi gerne fra jer på telefon eller sms (Stine 22587117). Vi tager imod al hjælp med kyshånd.

Café: Det er muligt at købe mad og drikke under hele stævnet til gode priser, i vores Café på stævnepladsen, som vil have åbent hele weekenden mens stævnet køre. Og vi har som altid et lækkert udvalg af både sundt og sødt. Cafe menuen vil op til stævnet blive slået op på Gandurs FB. Side.

Aftensmad fredag aften: Det er muligt at forud bestille aftensmad til fredag aften, hvis du vælger at ankomme der. Pris 85 kr. for voksne – børn under 10 år 60 kr. pr. billet, samt det vil være muligt fredag aften at købe drikkevare i vores cafe.

Morgenmads Billetter: Der kan tilkøbes morgenmads billetter til både lørdag og søndag morgen. Pris 50 kr. pr. Billet.

Rytter/ Hjælper Middag lørdag aften: Traditionen tro vil det være muligt at tilkøbe rytter middag billetter til lørdag aften. – Menuen ligges på Gandurs fb. Side når den er på plads. Pris for rytter middag vil være 150 kr. for voksne og 100 kr. for børn under 10 år. – Aftenen igennem vil det være muligt at købe drikke vare i vores Cafe.

Der vil være åbent for tilkøb af spisebilletter, badebilletter og camping frem til d. 12.8 kl. 20.00

Tilmelding: Startgebyr mm. refunderes ikke ved framelding, medmindre dyrlægeerklæring kan fremvises.

Venteliste: Max. 10 på venteliste. Du betaler fuldt startgebyr mm. For at stå på listen. Får du ikke plads, refundere vi pengene via. Sporti, lige op til stævne start.

Det vil ikke være tilladt at sælge sin plads til stævnet uanset årsag.

Rettelser: ALLE ændringer/rettelser/eftertilmeldinger skal sendes til Camilla Kongsted på mail camillakongsted@gmail.com første ændring er gratis, herefter 200 kr. pr. ændring som betales på mobilepay til Gandur 705118. Der er mange kommunikationsflader, og vi ønsker derfor, I kun bruger denne mail, ellers betragtes ændringen ikke som gyldig.

Vaccination og sygdom: Det er en selvfølge, at der ikke må komme heste, der har været i forbindelse med sygdom de sidste 3 uger inden stævnet. Hesten skal være vaccineret efter gældende regler, som i dette tilfælde er efter DRL regler, uanset hvilken klasse man rider. Vaccinationer der ikke opfylder reglerne for DRL afvises ved Tjek-in.

Link: Læs vaccine regler her. Benyt evt. Horsedoc’s vaccine beregner.

Vi forbeholder os ret til at annullere stævnet ved for få deltagere. Vi afholder stævnet efter gældende retningslinjer ifht. Myndighedernes anbefalinger og forbeholder os retten til at aflyse eller ændre formen, hvis det ikke er muligt at overholde gældende retningslinjer eller opnå ønsket deltager antal.

Løbende info: Vil komme på vores fb. Side ”Lokalklubben Gandur” samt der sendes info mail ud til alle deltagere ugen op til stævnet.

Vandrepokaler: Til alle jer der sidste år var heldige at få fingrene i en vandre pokal. Husk at få den indgraveret og afleveret – vi vil meget gerne have dem senest d. 1.8.23 så vi kan danne overblik. Hvis ikke dette er muligt, laves der aftale om anden dato og leverings metode. Send evt. sms til Stine Madsen 22587117 for aftale herom.

Fra og med i år – skal alle jer som vinder en klasse og hermed en vandre pokal, en tur omkring sekretariatet og underskrive en kontrakt på at I har fået den udleveret og sørger for indgravering – indgravering refunderes af Gandur hvis i fremviser kvittering her for, husk at skrive konto nr. – kan sendes på mail til gittenielsen73@me.com

JUBIIIIII..... Vi glæder os til et par skønne dage sammen med jer, til endnu et fantastisk, hyggeligt sydjyskmesterskab på tværs af de 3 klubber – Stella, Dreki og Gandur.

Mvh. Gandur´s stævneudvalg

Meeting / starting place

Gandur
Damkærvej 4
7080 Børkop
Danmark Show on map Navigate here