Avls-seminar på Stald Gavnholt

15. - 17. marts 2024

27 tilmeldte, 23 ledige pladser

Avls-seminar på Stald Gavnholt

Med kåringdommer Heimir Gunnarson, “Årets avler” Teland/Rune Svendsen og Stald Gavnholt.

Vi vil invitere til et nyt og spændende avls-seminar på Stald Gavnholt. Set ud fra de sidste års store engagement blandt avlerene i Danmark, er avl og kåringer heldigvis noget mange stadig har stor interesse for. Derfor vil vi gerne blive ved med at bidrage til at kundskaben bliver større blandt avlerene. Det er det tredje år vi afholder avls-seminar, som hidtil har været en kæmpe success med over 150 deltagere. Denne gang har vi et nyt og spændende program, som vil være aktuelt både for  tidligere og nye deltagere. Vi vil anbefale alle der har interesse for avl af den islandske hest at deltage.

Heimir Gunnarson er uddannet ridelærer fra Hólar og har efterfølgende taget sin uddannelse som kåringsdommer på Hvanneyri. Heimir er også avls-leder i SIF (Svenska Islandshästforbundet), og i tillæg til det både rider han, og avler heste selv. Han har også været med til at udarbejde de nye guidelines, og sidder ellers med en enorm viden omkring den islandske hest generelt.

Teland/Rune Svendsen avlet sin første islandshest i 1976, og sidenhen er intet mindre end 366 heste født “fra Teland”. De bedækker omkring 20 hopper hvert år, på stutteriet i Nordjylland, som principielt kun avler på heste af høj kvalitet. Avlen på Teland har sat sine spor både på sports- og kåringsbanerne nationalt, og internationalt. I 2023 ble Teland “Årets avler” i Danmark.

Agnar Snorri Stefánsson og Anne Stine Haugen driver stutteri og træningsstald på Stald Gavnholt i Silkeborg. Agnar har fremvist tæt på 1000 heste, og parret har en stor erfaring med både at træne heste frem mod kåring og forberedelsen som det kræver, men også at vurdere heste andre har trænet. Agnar og Anne Stine har avlet i ca 15 år, og der er indtil nu født omkring 115 heste “fra Gavnholt”. I tillæg til at træne heste, underviser de meget både i ind- og udland.

Program:
Fredag 15. marts
18:00 - Hvad er en god islandshest? FEIFs avlsmål og samenhængen mellem bygning og eksteriør

Lørdag 16. marts
09:00 - Systematisk avlsarbeid
10:30 - BLUP
12:00 - Frokost
13:00 - WorldFengur
13:45 - Teland/Rune Svendsen
15:15 - Kaffe
15:45 - Avlerens økonomi

Søndag 17. marts
09:00 - Kåringssystemet
10:00 - Avlsmål
11:00 - Gruppearbejde
12:30 - Frokost
13:15 - Presentation af gruppearbejde
14:45 - Gennemgang og spørgsmål

Pris: 1500,- kr /ekskl. SPORTI administrationsgebyr.
Prisen inkluderer lækker frokost lørdag og søndag, snacks, kaffe, drikke alle dage

Overnatnings muligheder:
https://birgittes-bed-and-breakfast.dk/

Mødested/startsted

Molleruplundvej 15
8600 Silkeborg
Danmark Vis på kort Navigér hertil