Toppur: Gangartstest/Unghestetest

Fredag den 23. marts 2012

Toppur inviterer til Drive-in Gangartstest/Unghestetest den 23. marts på Vilhelmsborg.

Har du en hest du rider og som:

  • du gerne vil vide om er et kåringsemne? eller
  • du gerne vil have en mere udførlig beskrivelse af gangarterne på?

Så er muligheden der til Gangartstest/Unghestetest fredag den 23. marts kl 17-21 på Vilhelmsborg!

Vi har lavet det et ”drive-in” arrangement, sådan at du kommer med din hest, får den bedømt og kan derefter umiddelbart køre hjem igen.

Til gangartstesten/unghestetesten kommer du med din hoppe eller vallak og få den bedømt af 2 avlsdommere (John Siiger Hansen og Kristiane Klindt) og en professionel rytter (Rasmus Møller Jensen). Du får et bedømmelsesskema med hjem, som beskriver din hests forskellige gangarter, dens vilje og dens kapacitet bedømt, hvor du selv rider den og derefter bedømt af en professionel rytter.

Selve gangartstesten/unghestetesten er delt op i 2 dele.

Den første del består i at du selv viser din hest i ridehuset. I er to ekvipager på banen ad gangen og I rider i ca 10- 12 minutter. Der rides på dommernes kommando. I vil blive bedt om at vise de forskellige gangarter og I vil også kunne blive bedt om at ride skråt igennem og på volter.

Under denne del vil dommerne bedømme de forskellige gangarters kvalitet i forhold til skalaen under middel, middel, over middel eller væsentlig over middel. Der vil desuden, hvor det er relevant, blive knyttet nogle beskrivende ord på de forskellige gangarter. Derudover vil dommerne give en bedømmelse af hestens kapacitet og vilje ud fra samme skala (under middel, middel, over middel ...).

Kapacitet er her defineret som det, hesten forventes at kunne præstere under absolut optimale betingelser og vilje er defineret som hesten vilje og lyst til at samarbejde og svare for hjælperne og udføre den stillede opgave.

Den anden del består i, at den professionelle rytter i dommerkomiteen prøver hesten kortvarigt umiddelbart efter at I selv har vist hesten. Her skal rytteren udelukkende vurdere hestens kapacitet og vilje ud fra samme kriterier som i første del.

Det sidste dommerne gør, er at lave en opsamling af gangartsbedømmelsen fra begge opgavedele, som munder ud i en samlet vurdering af, om hesten er et muligt kåringsemne eller ej. Dette påføres bedømmelseskemaet, som herefter udleveres til dig - hestens ejer - med dommernes bedømmelser.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at dette arrangement, er tænkt, som en mulighed også for den unge, let-trænede hest, som adskiller gangarterne, kan de mest basale ting - herunder rides i et ridehus, - og som rides af dens ejer/rytter. Der forventes ikke en høj uddannelsesgrad.

Vi glæder os meget til en spændende eftermiddag/aften sammen med jer og jeres heste.

Tid og sted: Fredag den 23. marts 2012 på Vilhelsmborg, kl 17-21
Pris: 500,- kr
Tilmelding: SPORTI. start 16. februar kl 20 og slut den 8. marts

Der er plads til 16 deltagere.

For yderligere info kontakt Kristiane Klindt 28 26 62 72 eller kristiane@stutterilaerkegaarden.dk

Startgebyr refunderes kun efter 8. marts 2012 ved fremsendelse af læge og / eller dyrlæge erklæring. Vi forbeholder os retten til at aflyse arrangementet såfremt der ikke kommer min. 10 deltagere.

Mødested/startsted

Vilhelmsborg
Bedervej 101
8320 Mårslet
Danmark Vis på kort Navigér hertil