Flokadfærd 2: Naturlig adfærd og fold/stald design

Onsdag den 17. april 2024

13 tilmeldte

Folden er den "blinde træningspartner"

Vi kan opnå forbedret trivsel og øget sundhed ved at indtænke et stimulerende design, af den almindelige jord-eller græsfold!

I dette foredrag ser vi på fritlevende/vilde hestes naturlige hverdag, deres aktiviteter og indbyrdes adfærd på flokplan. Vi sammenholder det med hvordan vi kan skabe forbedrede forhold for tamhestene fra et Etologisk perspektiv. Kurset her er tiltænkt dig som ønsker at dykke ned i alle de parametre du har på folden/stalden for at skabe mere trivsel for din hest eller dit opstaldningssted. 

Kurset er aktuelt hvis du; har heste som ikke kan enespåfold/stald, heste med uønsket foldadfærd på fold/stald, heste som står meget stille uden aktivitet på fold/stald, heste som er ”mad sure” på fold/stald, og generelt hvis du ønsker inputs til at skabe mere iderighed og stimulere hestene i deres hverdag.

På dette foredrag får du:

  • Indgående kendskab og indblik i fritlevende hestes daglige aktiviteter
  • Basis adfærds forståelse, som er nødvendig for at lave gode fold/ designs
  • Overblik over fordele og ulemper ved stald/løsdrift fra et etologisk perspektiv
  • Viden om hvordan du vælger design og placering af din løsdrift
  • Grundig viden og ideer til folddesign, både til den lille firkantede fold og til den store lækre naturgrund
  • Redskaber til hvordan du kan starte din egen rejse med at skabe en mere etologisk korrekt fold for din hest, eller på dit opstaldningssted.

Kurset her er tilrettelagt for at skabe god tid til at give indsigt og forståelse for vilde hestes naturlige behov så dette kan blive en inspiration til små ændringer og forbedringer vi alle kan lave for vores tamheste.

Kurset her berører derfor IKKE decideret undervisning i Calming Signals, men undervises derimod ud fra adfærd på flok/besætningsplan. Ligeledes forventes det kun at adressere ”Ny hest i flokken” fra et perspektiv i fold designet – ikke selve indslusnings processen, da dette i stedet vil blive et separat foredrag som tilbydes via sporti og via vores facebook side.

Dato: 17.04

Pris 250 kr

Kl. 18.00-21.00

Arrangementet gennemføres ved mindst 20 deltagere. 

Arrangørens kontaktinfo

Flokadfaerd.dk / Helle Knudsen


Mødested/startsted

Verandaen (Broby Fritidshus)
Verningevej 11
5672 Broby
Danmark Vis på kort Navigér hertil