DHE Træf ugen: Hestens stress og konfliktadfærd

Onsdag den 31. juli 2024

12 tilmeldte, 113 ledige pladser

Hestens Stress og Konfliktadfærd v/Janne Winther Christensen

(Janne Winther Christensen, Seniorforsker ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Århus Universitet, og seniorpræsident for International Society for Equitation Science)

Kom og hør om de nyeste forskningsprojekter indenfor hestens stress og konfliktadfærd i forbindelse med ridning og træning.

Som byttedyr er heste tilbøjelige til at skjule tegn på smerte og ubehag, og de piver eller skriger ikke som hunde eller grise ville gøre. Derfor skal vi blive meget bedre til at lægge mærke til de små adfærdssignaler, hesten viser som tegn på smerte, ubehag eller frustration.

Forskning har vist, at det kun er de mere voldsomme typer af konfliktadfærd – som f.eks. når hesten bukker eller stejler, som trækker ned i bedømmelsen i traditionelle dressurkonkurrencer, mens mere diskrete signaler som mundåbning, smerteansigt, øreposition og endda halepisken ikke trækker ned. Undersøgelser viser endvidere, at en stor andel af konkurrenceheste viser konfliktadfærd i et større eller mindre omfang. Udtalelsen fra Det Dyreetiske Råd, samt hestebranchens svar på udtalelsen, fremhæver at et højere fokus på hestens konfliktadfærd kan være med til at øge hestevelfærden i sporten. Men hvad skal der til, for at det kan lykkes?    

Janne vil vise eksempler på, hvordan forskningsprojekter med heste gennemføres, og hvilke konklusioner der kan drages – og ikke drages – fra forskningsprojekter, og komme med sit bud på, hvad der skal til for at øge hestevelfærden for både hobby- og sportsheste.

Kom med til et brag af en aften hvor vi stiller skarpt på alt det vi kan være opmærksomme på, også på vores egne heste!

Du køber din billet ved hurtigt at lave et login til sporti, med email og password og så udfylde informationerne. Ønsker du at købe til flere skal du blot udfylde og tilføje til indkøbskurven, og så tjekke ud til sidst. Du må gerne tilmelde flere i dit eget navn, med samme email adresse.

Foredraget afholdes i telt, og med slides fremvist via kode på egen mobil telefon eller tablet pga lys i teltet – så husk at medbringe en af delene.

Dørene åbnes fra kl. 15.00 hvor du gratis kan opleve demoer med hestetræning, og spise din forudbestilte aftensmad i hyggelige omgivelser. Se hvilke demoer du kan opleve, og følg vores øvrige program her: www.dhetræf.dk

Foredraget afholdes kl. 18.30-21.30. Pris kr. 150,- ekskl. administrationsgebyr (pris kr. 200,- i døren - KUN hvis der er ledige pladser).

Vi glæder os til at se dig!

Arrangørens kontaktinfo

Foreningen for DHE-Træf


Mødested/startsted

Søholmvejen 1
8961 Allingåbro
Danmark Vis på kort Navigér hertil