Isafold: Rytterpilates

Søndag den 15. april 2012

Kun for medlemmer af Isafold

Om vi er tur- eller konkurrence ryttere, så ønsker vi alle at vores heste er smidige, stærke og i god balance. Desværre bliver fokus ofte at træne hesten flere gange om ugen, hvorimod at vi glemmer selv at holde os i form, således at vi ikke påvirker hesten med vores dårlige vaner og svagheder.

Pilates og balancetræning er utrolig givende i forhold til at blive en bedre rytter. Pilates styrker de stabiliserende muskler omkring mave og lænd, løsner op omkring rygsøjlen og styrker din holdning på hesten. En smidig lænd er forudsætningen for at sidde godt og indvirke korrekt på hesten. Hvis man ikke er smidig og bevægelig nok til at kunne følge hesten, vil hele ens krop kompensere for det. Derfor kan der opstå spændinger, der forplanter sig til hesten.

Næsten alle mennesker er, ligesom hesten, mere stærk og smidig i den ene side af kroppen end den anden. Det giver tit problemer i ridningen i forhold til sæde og vægtoverførsel. Desuden vil unødig spænding, fx i nakkens muskler, indvirke i at man ikke kan bruge resten af kroppen optimalt. Derfor er det vigtigt at ryttere lærer at kontrollere spænding og afspænding af de forskellige muskelgrupper.

På dette 3 timers kursus får vi nogle øvelser med fokus på at styrke musklerne i mave, lænd og bækkenregion. Målet er gennem dette at øge kropsbevidsthed, kontrol af vejrtrækning og opmærksomhed på spænding og afspænding af muskler. Rytteren bliver således i stand til at ride i fuld balance med hestens tyngdepunkt uden at skulle anvende stor kraft.

Underviser er Mette Thomasberg, der er uddannet fysioterapeut, ridefysioterapeut, fysio-pilates instruktør og er aktiv rytter.

Dagen vil indeholde:

  • Introduktion til fysio-pilates og afspænding.
  • Kort teoretisk gennemgang af muskelkorsettet og dettes indflydelse på vores holdning og indvirke på hesten.
  • Konkrete øvelser der vil styrke dig som rytter.
  • Løsningsforslag til deltagernes problemstillinger, fx smerter under ridning eller manglende evne til at udføre bestemte øvelser (hvis ingen har lyst til at give eksempler, kan det laves ud fra cases).
  • Inspiration til balance og løsgørende øvelser til hest.

Tid: søndag 15. april kl. 12 - 15

Sted: Tisted forsamlingshus

Deltagerantal: 6-12

Pris: 200 kr. pr person (eksl. sporti gebyr på 10 kr.)

Medbring: Liggeunderlag/yogamåtte, tæppe, lille pude og varme sokker. Pilates udføres i løst-siddende tøj og uden sko.

Tilmelding: via SPORTI fra 20. marts til 15. april

Mange hilsner fra bestyrelsen i Isafold

Arrangørens kontaktinfo

IsafoldSe arrangørklubben på SPORTI

Isafold

Mødested/startsted

Tisted forsamlingshus
9510 Arden
Danmark Vis på kort Navigér hertil