Toppur: Frijsenborgtur

Søndag den 22. april 2012

Kun for medlemmer af Toppur

Jens Knudsen har endnu engang stillet sig til rådighed som guide på en tur i Frijsenborg-skovene, hvor han vil tegne og fortælle om forskellige seværdigheder. Jytte og Verner har stillet deres ejendom til rådighed som start- og slutsted samt frokoststed. Hestene kan her bindes eller komme på fold. Turen foregår i to sløjfer med udgangspunkt hos Jytte og Verner.

Første del går mod Pøt Mølle, et ret kuperet område, hvor vi skal besøge Marsk Stigs Kilde, magasin-dammen og nogle virkelig gamle træer ca. 1000 år, vi kommer op til slottet fra Dyrehaven og vi håber, at de mange rhododendron her vil vise sig i al deres pragt. Til slut er det den lange lindealle forbi avlsgården Jernit og hjem.

Anden del: Efter frokostpausen går turen mod Tinningskoven, her er det især Tobaksegen og de 4 Skovfogeder der er kendte, men vi skal også besøge Jernbroen og høre hvad den har gemt af hemmeligheder gennem tiderne. Der vil være et par små konkurrencer i løbet af turen og her gælder det overblik og øjemål.

Turen vil alt i alt være på ca. 30 km., men kan gøres kortere eller længere alt efter hestenes og rytternes form. Evt. kan man nøjes med formiddagens etape.

Arrangør:

For de der ønsker fællestransport oplyses telefonnummer og opsamlingsadresse ved tilmelding.

Ved tilmelding oplyses om du har ridekort til Frijsenborgskovene

Tilmelding:

  • Uden fællestransport, kr. 100 + sporti gebyr, sidste frist 16. april
  • Med fællestransport, kr. 350 + sporti gebyr, sidste frist 12. april

På skovtursudvalgets vegne
Pia Dora & Jens

Arrangørens kontaktinfo

Toppur



Se arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

Jytte og Verner
Pøtmøllevej 5
8382 Hinnerup
Danmark Vis på kort Navigér hertil