Historisk Islandsheste Træf

24. - 26. august 2012

Historisk Islandsheste Træf ”Verdens bedste hest – islandske heste gennem 1000 år”.

Den islandske hest belyses gennem et historisk perspektiv af de deltagende ryttere og historiske hjælpere.

Hele weekenden kan publikum i Sagnlandets smukke bakker gå fra tidsalder til tidsalder. Blandt græssende får kan publikum på mange forskellige stationer opleve hesten præsenteret i flere historiske sammenhænge af de deltagende ryttere og historiske hjælpere.

Publikum skal opleve de af mosernes våde dyb genopståede jernalderryttere, grumme sværdsvingende vikinger til hest, stolte farvestrålende middelalderfolk, hårdtarbejdende husmænd der sejt bearbejder jorden, udholdende postryttere, skønne kvinder i damesadel, en islandsk præst på hesteryg, ryttere i hyggelige skovturs situationer og sidst men ikke mindst vore moderne konkurrenceekvipager.

På opvisningspladsen vil man dagen igennem kunne se heste i dressur, fejende flot kvadrilleopvisning, spring og entusiastisk øltölt, alt mens hele området summer af aktivitet fra sindigt agende husmænd og ekvipager i flotte kostumer. I smedjen vil hammeren klinge, når smeden smeder sko og beslår hestene. Børnene vil hele dagen kunne få gratis trækketure på de deltagende rytteres heste.

På markedspladsen vil der være mulighed for at købe varer med tilknytning til den islandske hest og dens hjemland.

Vi vil som de forrige år afslutte lørdagen med en guidet historisk ridetur i Ledreborg Skoven for rytterne samt afholde en gedigen rytterfest med dans til den lyse morgen.

Alle rytterne forpligter sig til at give trækketure til Sagnlandets besøgendes børn begge dage, med mindre hesten er decideret uegnet til formålet.

Arrangementet er for bredden og en unik måde for dig som rytter at opleve andre historiske grupper og møde entusiastiske islænderryttere, som alle bidrager til en fantastisk stemning i Sagnlandet. Arrangementet kører for 4. år i samarbejde med Sagnlandet Lejre.

Tilmeldingsfrist 3. august kl 23.59

Arrangørens kontaktinfo

Lokalklubben Geysirs AktivitetsudvalgSe arrangørklubben på SPORTI

Geysir

Mødested/startsted

Sagnlandet
Slangealléen 2
4320 Lejre
Danmark Vis på kort Navigér hertil