Gandur: Ridetur til Æbelø

Søndag den 26. august 2012

Kun for medlemmer af Gandur

Tidspunkt: Klar til afgang kl. 13.30.

Mødested: P-pladsen ved Ebbevejen, Lindø Hoved.

Lige nord for Bogense finder man Æbelø - en unik naturperle. Øen er en skøn plet og der findes en natur, man sjældent ser magen til. Når man kommer til øen, føler man sig virkelig som Robinson Crusoe på den øde ø.

Æbelø var tidligere en driftig ø, men i dag er kun øens bestyrerpar bosat på Æbeløgård. Størstedelen af øen er dækket af skov, som hovedsagligt består af gamle ege- og bøgetræer. Danmarks største bille Eghjorten, som desværre i dag er uddød, fandtes tidligere udbredt på Æbelø.

Æbelø blev i 1998 overtaget af Aage V. Jensens Fonde, som fredede øen med det formål at lade kysten og skoven udvikle sig naturligt.

Turen til Æbelø er på ca. 4 km, heraf foregår de 1½ km i vand. Turen øen rundt langs kysten er ca. 7 km lang. En del af øen er udlagt som fuglereservat og derfor ikke tilgængelig. Turen bliver redet i roligt tempo og der bliver kun mulighed for galop på stranden. Medbring evt. en lille forfriskning til når vi holder en pause på øen. Turen varer ca. 3-4 timer.

Medbring evt. skiftetøj - man kan våd af at ride gennem vandet :-)

Og medbring en forfriskning til dig selv og din hest til efter turen - og evt. hegn.

Turen kan tilmeldes på SPORTI fra søndag d. 10. juni kl. 20.

(Der er 2 ture til Æbelø - for at så mange som muligt kan få rideoplevelsen på Æbelø, kan hver deltager kan kun deltage på én tur - link til den anden tur)

Max. antal pr. tur: 10 ryttere.

Pris: 20 kr. pr. rytter

Tovholder: Helle Nygaard-Lund, helle@lund-mus.dk, mobil 2425 2266.

Mvh. Fritidsudvalget

Arrangørens kontaktinfo

Gandur



Se arrangørklubben på SPORTI

Gandur

Mødested/startsted

P-pladsen ved Ebbevejen, Lindø Hoved
5400 Bogense
Danmark Vis på kort Navigér hertil