SÍÐA: Spændende foredrag om Bedækninger og Jura

Torsdag den 7. marts 2013

Oplev en af Danmarks mest kompetente dyrlæger, Kiwa Riis-Olesen, og den garvede hesteadvokat Pernille Skinnerup og bliv klogere på de juridiske aspekter omkring hesteavl samt valg af bedækningsmetode…

Snart skal mange igen til at tænke frem mod næste bedækningssæson, og der er flere vigtige hensyn at tage for at få en god oplevelse i forbindelse med årets avlsprojekter, både som hingste og hoppeejer .

SÍĐA har derfor inviteret advokat Pernille Skinnerup, som vil komme og give et indblik i de juridiske forhold omkring køb og salg af bedækninger:

Hvorfor det er vigtigt at udarbejde en kontrakt, hvis man sender hoppen til hingst? Eller som hingsteejer/hingsteholder, hvilket ansvar gælder for den, der har hesten i sin varetægt, herunder i hvilket omfang holder ansvarsfraskrivelsesklausuler? Som hoppeejer kan der også være mange spørgsmål der melder sig? Hvad hvis min hoppe forvolder skade på hingsten? Eller skal jeg selv betale udgifter hvis min hoppe bliver skadet under opholdet hos hingsten? Hvad hvis andre hopper forvolder skade på min hoppe, er det så ejeren af den hoppe der skal dække mine udgifter?

Fejlbedækninger har der været en del skriveri om. Hvem kan holdes ansvarlig hvis uheldet skulle være ude, og ikke mindst, hvad kan der gøres for at undgå det?

Dyrlæge Kiwa Riis-Olesen kommer også og deler sin store viden om valg af bedækningsmetode og de forhold, man som hoppeejer skal kende til for at kunne træffe det rigtige valg mellem naturlig bedækning eller insemination og optimere chancen for et godt resultat.

Både Kiwa og Pernille krydrer facts med spændende cases fra det virkelige liv.

Er du nysgerrig og vil gerne vide mere? Så kom til foredraget torsdag den 7. marts kl. 19.00 på METRO THERM, Rundinsvej 55, 3200 Helsinge. Der er efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål til både Kiwa og Pernille. Vi forventer aftenen slutter ca. kl. 21.45.

Det koster 40,- for medlemmer af SÍĐA og 50,- for ikke medlemmer (ekskl. sportigebyr). Tilmeldingen åbner på Sporti 2. januar og lukker torsdag den 28. februar.

SÍĐA er vært for kaffe/te og kage.

Arrangørens kontaktinfo

SÍÐA – Selskabet for islandshesteavl i Danmark


Mødested/startsted

METRO THERM's konferencelokaler
Rundinsvej 55
3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil