Historisk Islandsheste Træf

16. - 18. august 2013

Historisk Islandsheste Træf (HIT) ”Gudernes hest”

Så er tilmeldingen åbnet til HIT, hvor vi igen samles for at fremvise den islandske hest gennem dens tusindårige historie i Sagnlandets fantastiske rammer og natur.

Hele weekenden kan publikum i Sagnlandets smukke bakker gå fra tidsalder til tidsalder. Blandt græssende får kan publikum på mange forskellige stationer opleve hesten præsenteret i flere historiske sammenhænge af de deltagende ryttere og historiske hjælpere samt på markedspladsen, hvor der i de mange boder sælger varer med tilknytning til den islandske hest eller Island.

Publikum skal opleve de af mosernes våde dyb genopståede jernalderryttere, grumme sværdsvingende vikinger til hest, stolte farvestrålende middelalderfolk, hårdtarbejdende husmænd der sejt bearbejder jorden, udholdende postryttere, skønne kvinder i damesadel, en islandsk præst på hesteryg, ryttere i hyggelige skovturs situationer og sidst men ikke mindst vore moderne konkurrenceekvipager.

På opvisningspladsen vil rytterne i nogle af de historiske grupper fremvise deres heste i forskellige shows eller være tilstede på deres historiske stationer. Hele Sagnlandet summer af aktivitet fra sindigt agende husmænd og ekvipager i flotte kostumer og med ryttere og heste alle vegne. Arrangementet er helt unikt, idet det favner alle os islænderryttere, hvad enten vi er historiske ryttere fra i forvejen etablerede grupper eller man er skovtursrytter eller stævnerytter. Arrangementet er for bredden og der er plads til alle og er det eneste af sin slags i Danmark.

Vi vil som de forrige år afslutte lørdagen med en guidet historisk ridetur i Ledreborg Skoven for rytterne samt afholde en gedigen rytterfest med dans til den lyse morgen. Alle rytterne forpligter sig til at give trækketure til Sagnlandets besøgendes børn begge dage, med mindre hesten er decideret uegnet til formålet. 

Arrangementet er en unik mulighed for at tilbringe en weekend sammen med en masse andre dejlige mennesker og heste, som alle har passion for den islandske hest og som gerne vil være ambassadører for vores fantastiske heste i forhold til publikum i Sagnlandet.

Tilmeldingsfrist 1. august kl 23.59

Arrangørens kontaktinfo

Lokalklubben Geysirs AktivitetsudvalgSe arrangørklubben på SPORTI

Geysir

Mødested/startsted

Sagnlandet
Slangealléen 2
4320 Lejre
Danmark Vis på kort Navigér hertil