Toppur Mols Bjerge-tur

Søndag den 20. september 2009

Skovtur i de smukke Mols Bjerge (MB), der er blevet en af Danmarks nationalparker. Hans Otto Rasmussen fra Bogens vil være vores guide og levendegøre denne interessante nationalpark for os. Hans Otto har stillet sin gård i Bogens til rådighed for frokostpausen.

Vi planlægger at ride fra ”Agri Bavnehøj” ca.  kl. 10.30. Agri Bavnehøj er med sine 137 m. det højeste punkt i Mols Bjerge. På turen kommer vi gennem det centrale af Mols Bjerge, hvor vi bl.a passerer Trehøje, der består af 3 bronzealderhøje, hvorfra der er en fantastisk udsigt til Marsk Stigs ø Hjelm, Jernhatten og Sjælland. Mols Bjerge er af mange årsager enestående. Her skal  blot fremhæves dødishuller, der blev skabt ved afslutningen af sidste istid, da isen smeltede langsomt og vandet sivede væk gennem bunden over mange tusinde år Glæd jer til at se dette geologiske fænomen!

Når vi har redet et par timer holder vi frokostpause i ca. 1,5 time, hvor vi nyder vore medbragte mad- og drikkevarer på Hans Otto’s gård Provstskovvej 11, Bogens. Vi vil forsøge at få mad, drikkevarer, grimer og grimeskafter transporteret fra Agri Bavnehøj til Bogens. Efter velfortjent frokost er der igen afgang og efter ca. 2 timers ridning er vi tilbage på P-pladsen ved Agri Bavnehøj. Turen vil alt i alt være på godt 20 km., men tilpasses i øvrigt efter hestenes og rytternes form.

Ved tilmelding med fællestransport skal telefonnummer og opsamlingsadresse oplyses.

Mødested: På P-pladsen ved Agri Bavnehøj, Bavnehøjvej

Mødetid: Kl. 10.00

Priser: Ridetur kr. 50 pr. ekvipage, fællestransport kr. 200 pr. hest.

Tilmelding & betaling: Online via SPORTI senest mandag den 14. september, dog mandag den 7. september ved der ønskes fællestransport.

Arrangør: Orla - 2925 5712 og Steen (steen@toppur.dk) alt. tlf. 8694 4011 eller 2045 6357.

På gensyn
På skovtursudvalgets vegne

Orla og Steen

Arrangørens kontaktinfo

Toppur



Se arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

På P-pladsen ved Agri Bavnehøj Vej
Agri Bavnehøj Vej 5
8420 Knebel
Danmark Vis på kort Navigér hertil