Geysir: Islandshestens Dag

Søndag den 29. september 2013

- Et overflødighedshorn af sjove oplevelser, stævnetræning, øltølt, loppemarked, trækketure osv.

Søndag den 29. september 2013 afholder Sponsor-udvalget Islandshestens Dag på Geysirsletten fra 13.00-16.00. Der vil blive vist kvadrille ved klubbens juniorer, en gårdssamling fra Stutteri Stettekær og så er der mulighed for at få luget ud i gammelt rideudstyr og komme og sælge det på pladsen (medbring eget bord).

Derudover er der mulighed for at blive klubmester i Øltølt og i år tilbyder vi også Geysirkeppni i en let klasse og i en middelsvær klasse.

Geysirkeppni er en speciel konkurrenceform for vores islandske heste. Her vises hesten under rytter i samlet flok, 15 ryttere på banen af gangen, fordelt i 2 klasser, der vendes volte undervejs. De 5 bedste i hver klasse, udvalg af dommer Stine Balchen, går videre til finalen og dyster om 1.-5. pladsen. Man må vise valgfrie gangarter og ride gangarterne som man selv ønsker. Dvs. nogen galopperer måske, mens andre tølter, traver eller skridter.

Der vil være rosetter til de 3 bedst placerede ryttere i hver klasse.

Geysirkeppni kan være en mulighed for den uøvede stævnerytter at prøve kræfter med en slags ”stævne” uden hvide ridebukser og med høje krav til hesten om kæmpe stort løft osv.

Vi tilbyder:

Let klasse – for heste der fx har svært ved tølten eller er nye i tølt – hestene skal min. være 5 år. Niveauet svarer til en T8/4.5. Og der rides IKKE galop i den lette klasse, kun skridt, trav eller tølt. Den lette klasse er god til ryttere som ikke har den store stævneerfaring men som alligevel har mod på at prøve sig lidt frem på banerne. Der lægges vægt på takt men ikke på tempo.

Middeløvet klasse – for heste og ryttere med lidt mere stævneerfaring eller som ikke er bange for tempo. Der rides skridt, trav, tølt og galop. Der forventes ren takt og at der kan vises lidt tempoforskelle. Niveauet svarer til en T5/4.3.

Både juniorer og seniorer kan deltage i begge klasser og rider hver for sig.

Øltølt – der konkurreres på tid og antal spildte cm. Øl. Der gives også karakterer for stil og pæn ridning. Øltølt er en disciplin, som var med i Geysirs eget stævneprogram førhen og som vi som arrangører gerne vil have igen som konkurrenceform – til Islandshestens dag får du muligheden for at vinde titlen og æren som ”Årets Øltølter”…..

Der forlanges ikke rytterlicens til Geysirkeppni og øltølt, men der skal ved ankomst fremvises udfyldt Tro & Love erklæring samt stambog med gyldige vaccinationer eller stævnepas. Dette gælder for ALLE de deltagende heste på dagen, også selv om man kun rider juniorkvadrille eller skal deltage som show-rytter eller blot give trækketure.

Medbring selv vand og foder til din hest. Fold med strøm er med i prisen til alle deltagende ryttere i alle dagens programpunkter. Man skal forlade sin fold renset for hestepærer – ellers fremsendes regning på 500,00 kr.

Alle de deltagende ryttere skal hjælpe med en opgave på dagen for at kunne deltage.!!!!

Ved afbud, gives startgebyr/deltagergebyr IKKE tilbage og pladsen kan IKKE sælges til anden side. Når klasserne/disciplinerne er fyldt op lukkes tilmeldingen til den enkelte klasse/disciplin og man kan evt. kontakte arrangøren direkte pr. email for at komme på evt. venteliste.

Ankomst af heste og ryttere sker mellem 12.00-12.30. Selve arrangementet starter kl. 13.00.

Nærmere program – se klubbens hjemmeside ugen før. Det er rytternes ansvar at holde sig orienteret via hjemmesiden.

Vel mødt til en hyggelig dag på Geysirs eget baneanlæg….til hygge, sjov, socialt samvær i den rette ånd: ”Geysirs klub-ånd”.

Mvh Sponsorudvalget Pernille Thorsen og Henriette B W Andersen

Arrangørens kontaktinfo

Lokalklubben GeysirSe arrangørklubben på SPORTI

Geysir

Mødested/startsted

Geysirsletten
Oldvejen 2, Gevninge
4000 Roskilde
Danmark Vis på kort Navigér hertil