KJARNI: Mobilitet, stabilitet og styrke

5. oktober - 3. november 2013

Kjarni tilbyder sine medlemmer at deltage på et meget lærerigt weekendkursus med Søs Fejerskov-Qvist og Claus Toftgård. Vi kører to identiske kurser – et første weekend i oktober og igen i november, så flest muligt kan få plads, da dette er et meget populært kursus.

Baggrunden for at tilbyde dette kursus er viden om vigtigheden af at træningen af både rytter og hest foregår på den mest optimale måde for at forebygge skader hos begge. Det vil samtidig give mulighed for bedre resultater i en fremadrettet og målbar udvikling for ekvipagen på konkurrenceplan.

Vi ønsker, at rytterne får noget håndgribeligt med hjem, som de kan bruge i deres videre træning (også i kombination med deres daglige træning). Weekenden er bygget op omkring tre temaer der hænger nøje sammen:

MOBILITET – hos rytteren med Søs Fejerskov-Qvist. Søs er specialist i ryttertræning og fokuserer både på hest og rytter. Hele ekvipagen. Søs hjælper med at forbedre opstilling, koordination og hjælpere. I forhold til ryttere, har hun et tæt samarbejde med Claus Toftgaard, fysioterapeut, eksamineret træner og dyrefysioterapeut med speciale i heste. Deres mangeårige erfaring både hver for sig og i deres fælles samarbejde viser, at det i høj grad er muligt at optimere rytterens præstationer ved at sætte ind omkring korrekt fysiske træning og øget kropsbevidsthed

STABILITET – hos hesten med Claus Toftgaard. Claus er uddannet træner, human- og hestefysioterapeut. Claus’s udgangspunkt er at ridesporten bliver stadig mere teknisk krævende, så den velkoordinerede og afbalancerede rytter vil altid have en fordel. Han oplever ofte, at helbredsmæssige problemer hos hesten, skyldes begrænsninger i rytterens rideteknik og fysik. Claus fokuserer på rytterens stilling og dennes indflydelse på hesten, bevægelsernes fleksibilitet og kvalitet samt ordentlig optræning af både hest og rytter med udgangspunkt i den udøvede disciplin.

STYRKE – til at præstere som konkurrencehest.

Weekendens program for den enkelte rytter vil se således ud:

Lørdag vil du først blive testet hos Claus på vægte og Balimo stol. Derefter får du behandling hos Søs i ca. 30 min. Senere rider du for Claus i 40 min, hvor Søs er med i ca. 10 min. Søndag er der igen behandling hos Søs i ca. 30 min og ridning for Claus i ca. 30 min.

Der vil blive videofilmet undervejs og lørdag aften afholdes teorien i kombination med videogennemgang (10 min pr ekvipage).

Inden kursusstart vil du få mailet et spørgeskema der skal udfyldes og returneres til Søs inden kursusstart.

Kurset foregår på Guldsmedegården, Guldsmedevej 2, 3080 Tikøb. For de medlemmer der ikke bor i nærheden vil der være mulighed for opstaldning på Guldsmedegården og indkvartering ca. 5 km fra Guldsmedegården. Dette er incl. i prisen.

Pris for hele kurset kr. 750,- og er forbeholdt medlemmer af Sportsrideklubben Kjarni.

Vi glæder os til nogle lærerige dage med Søs og Claus.

Arrangørens kontaktinfo

Islandshesteklubben KjarniSe arrangørklubben på SPORTI

Kjarni Islandshesteklub

Mødested/startsted

Guldsmedegården
Guldsmedevej 2
3080 Tikøb
Danmark Vis på kort Navigér hertil