Landi-Askja: Kursus i centreret ridning i LandiAsk

18. - 20. september 2015

Kurset afholdes fredag d.18. september 18.00 på Hærvejscenteret Hærvejen 218 Kollemorten og lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september hos Mogens, Lindet Kratvej 34, 7323 Give.

Pris: 1250 inklusiv suppe og kaffe fredag aften.

Der er max. 8 pladser. Tilmelding efter først til mølle princip på SPORTI

Der er et par enkelte ekstra pladser på teoridelen fredag aften. Tilmelding på connie@profibermail.dk og pris 200 kr. med suppe og kaffe.

Fredag Aften:
3 timers workshop hvor Karin fortæller om Alexander Teknikken demonstrerer og laver små øvelser med gruppen, en slags opvarmning og introduktion til weekenden.

Lørdag:
Alle ryttere får en halv times lektion i Alexander Teknik hos Karin og dernæst en halv times undervisning til hest hos Stinne.

Søndag:
45 min lektion til hest hos Stinne til hver deltager

Kurset består af:

  • Både fokus på fysisk holdning men også det følelsesmæssige og mentale:
    Er du bange? Prøver du at presse noget Igennem, eller undlader du helt, at give hesten klare signaler om, hvad i skal? Heste er følsomme dyr, der som regel giver direkte respons på de signaler, du giver den. Den bedste ride oplevelse for både hest og rytter skabes når rytteren kan finde en balance der gør at hun/han er nærværende og i kontakt med både sig selv og sin hest, der er Alexander Teknikken en rigtig god hjælp.
    Alexander Teknik er en hjælp til at bevidstgøre hvordan vi bruger os selv,
  • både rent fysisk:
    Hvordan er din holdning? Sidder du tilbagelænet eller skævt når du tror du sidder lige? Kollapser du eller sidder du og spænder i ryggen i stedet for at hvile i siddeknoglerne.

Lidt om Alexander Teknik

Ved at arbejde med kroppen ud fra centeret under ridning, opnås bedre kropsbevidsthed og en bedre viden om hvordan vi som rytter kan indvirke på hesten så den har let ved at følge vores signaler.

Via Centreret Ridning teknikker guides rytteren til at ride med lette hjæ lpere, fokus og nærvær.

Husk at der også er mulighed for at arbejde med din hest fra jorden til kurset, og at det kan være lige så givende og godt som at ride.

Læs mere om Karin på hendes hjemmeside: www.karinhyveled.dk
Læs mere om Stinne på hendes hjemmeside: www.stinnestenger.dk

Tilmelding efter først til mølle princip på SPORTI

Arrangørens kontaktinfo

Landi-AskjaSe arrangørklubben på SPORTI

Landi-Askja

Mødested/startsted

Hærvejscentret
Hærvejen 218
7323 Give
Danmark Vis på kort Navigér hertil


Nærmere præcisering: Fredag på Hærvejscentret, Hærvejen 218 Kollemorten og lørdag/søndag på Lindet Kratvej 34, 7323 Give.