ASKA kursus med Ólafur þórisson

14. - 15. november 2015

ASKA byder velkommen til weekend kursus ved Ólafur þórisson

Weekenden lørdag og søndag d. 14 og 15 november 2015 kl. 9.00 begge dage.

Kurset afholdes udendørs på 20x40 bane.
Kirkevej 47
8300 Odder

Lidt om Óli og hans erfaring med heste.
Óli har altid arbejdet med heste, men de sidste 20 år har han målbevidst arbejdet med egne heste, samt træningsheste. Dette er alle former for heste, rå ungheste der skal tilrides og allerede trænede heste, der mangler finpudsning.
Óli har et ry for at være ret god til at træne de heste, som andre opgiver at træne - heste der bukker og smider af, stejler og opfører sig uacceptabelt og så får han heste der skal kåres og rides til konkurrencer. Oli har konkurreret en hel del (på Island), redet flere store stævner og bland andet redet til  Lándsmót flere gange.
Det Óli selv lægger meget vægt på i sin træning af heste, er at gangarterne er i orden. At tølten og andre gangarter er ren og behagelig og det samme gælder om det er ungheste (ca 5 måneder trænet), mere trænede heste eller konkurrence heste.
En anden ting han syntes er meget vigtig er, at hesten er let på tøjlen og bærer sig selv. At hesten ikke hænger og gør alt meget sværere for sig selv og for rytteren.
Og som det tredje, mener han at opdragelsen er meget vigtig. At både hest og rytter respektere hinanden. At hesten ikke bare vader over sin rytter, og simpelthen ikke forstår når rytteren siger "hertil og ikke længere makker". Men det hele skal gøres på sådan en måde at man bevarer respekten og ikke sådan at hesten bliver bange. Det er en meget fin linje som Óli formår at mestre.
Han er en meget rolig person og det smitter af på hesten og hans måde at undervise på. Se evt. www.midkot.is

Bestyrelsen sørger for kaffe/the, man medbringer selv madpakke til begge dage.

Kurset indeholder:

Lørdag og Søndag (max 12 pers).
Begge dage vil der være undervisning af to omgange, før middag vil hver rytter få 30 minutters eneundervisning og efter middag 45 minutter to og to sammen.Óli prøver gerne hesten, men dette er selvfølgelig op til rytteren selv.        
Kurset er for alle, folk der her ungheste og evt. er gået lidt i stå og mangler lidt hjælp til at komme videre, folk med mere trænede heste, men 
mener at deres heste har potientiale til mere, og konkurrenceheste der mangler at finpudse det hele lidt mere, eller bare for ryttere der  har lyst til at lære noget mere. Óli former undervisningen efter hestens og rytterens behov.

Pris for weekenden: 1100 kr

Lørdag aften kan vi arrangere fælles spisning, hvis der er stemning for det.

Man medbringer selv hegns-materiale og sætter folde op. Det er muligt at hægte sig på strømmen der i forvejen er. Husk selv at nedtage fold og gør rent efter sig. 

Arrangørens kontaktinfo

ASKASe arrangørklubben på SPORTI

ASKA

Mødested/startsted

Kirkevej 47
8300 Odder
Danmark Vis på kort Navigér hertil