DI: To erfarne hestefolk deler ud af deres viden

Lørdag den 12. november 2016

DI-uddannelse inviterer hermed til en seminardag for DI-instruktører, -trænere og -dommere samt interesserede wildcards den 12.11.2016 på Dalum Landbrugsskole v. Odense.

Oplægsholdere er þorvaldur Árnason og Lars Terkildsen.

Program:

  • 09.00 Morgenkaffe
  • 09.15 Hvordan træner du din pashest v. þorvaldur Árnason. 
  • 12.15 Frokost
  • 13.00 Aldersrelateret træning v. Lars Terkildsen.
  • 16.15 Afslutning

Pauser indlagt.

þorvaldur Árnason er seniorforsker i husdyravl og genetik på Sveriges Landbrugs Universitet og manden bag udviklingen af BLUP-metoden for islandske heste.

Desuden har þorvaldur gennem mange år været kendt som en dygtig pasrytter. I 2016 blev han således både svensk mester og nordisk mester i 250 m pas.

”Mange træner sine pasheste, som var de langdistanceløbere og ikke som de sprintere, de er” siger þorvaldur. Han sammenligner træningslære for unge idrætsudøvere med træning af pasheste, hvor grundstenen først og fremmest er glæde, men også smidighed, styrke, kondition, hurtighed, koordination, balance og teknik. þorvaldur vil også give et eksempel på et træningsforløb.

Om eftermiddagen byder Lars Terkildsen, daglig leder af Holte Ride Klub, Exam. Berider og underviser på Dansk Ride Forbunds Berideruddannelse, ind med et oplæg om rideundervisning set fra et pædagogisk udviklingspsykologisk perspektiv.

Lars vil dele ud af sin viden om nødvendigheden af forståelse for barnets udviklingspsykologiske trin i forhold læring.

“Der er forskel på hvordan børn, unge og ældre lærer og formår at overføre viden til erfaring og kompetencer. I forhold til træning og rideundervisning giver det god mening at sætte sig ind i grundlæggende udviklingspsykologiske teorier, da viden om og forståelse for hjernes udvikling er et vigtigt fundament for udarbejdelsen af de bedste ridelektioner og træningsplaner, for såvel hold og individer.”

Prisen på kr. 650,- er inkl. forplejning.

Arrangørens kontaktinfo

Dansk IslandshesteforeningSe arrangørklubben på SPORTI

Dansk Islandshesteforening

Mødested/startsted

Dalum Landbrugsskole
Landbrugsvej 65
5260 Odense S
Danmark Vis på kort Navigér hertil