Stemma: Tölt in Harmony ved Krogagre

Søndag den 20. november 2016

Velkommen til at prøve noget nyt i Hvidovre. For første gang arrangeres et Tölt in Harmony ( Herefter TiH) træningsstævne i Ridehuset, Avedøre Slettevej. Som B-instruktør og rytter finder jeg det interessant med en en ny stævneform, der har fokus på noget af det vi træner for at kunne ride på ovalbanen..og i skoven. Bøjning, ligeudretning, bæring, eftergivenhed alt dette vises på krumt og lige spor i TiH.

Programmet til stævnet her i Hvidovre er niveau ét. I dømmes af FEIF- og TiH-dommer Pia Hansen og hun speaker, mens I rider.

9.00-9.40 er der indsyning. Husk Tro & Love samt gyldig vaccination.

Kl. 9.45-10.30 er der infomøde og dommeroplæg om TiH.

Kl. 10.45 er vi klar til første ekvipage. Hver ekvipage får lov at ride sit program to gange og bedste gennemridning tæller; det er jo nyt for de fleste J

Kl 13.00-13.30 Frokost

16.00 Efter ridningen bliver der præmieoverrækkelse i tre grupper: A børn under 14 år, B ekvipager der har opnået max. 4,0 total som udtagelses-karakter i T.8 til et klubstævne og A ekvipager der har fået 4,5 som udtagelseskarakter i T.8 eller over til Klubstævner ELLER har redet sværere tölt-klasser. Alle deltagere får deres dommersedel  til TiH niveau ét med hjem til evaluering af sin egen træningsstatus. Blot ved præmieoverrækkelsen får gruppeinddelingen betydning, for vi afvikler ridningen med alle tre grupper ekvipager blandet og vær nu ærlige ang. Jeres gruppering; Det er for at give alle ekvipager en fair chance for at føle sig god nok og måske vinde en roset som anerkendelse for sin træning.

16.45 er stævnet forbi og alle deltagere på vej glade hejm.

Stævnet rides i  20x60 meter ridehus, der til daglig huser Hvidovre-Avedøre Rideskole, Avedøre Slettevej, 2650 Hvidovre.

I har mulighed for at parkere trailere langs Avedøre Slettevej. I kan have hesten i eller ved traileren eller opbinde hesten på udendørs dressurbane. I skal selv have opsyn med Jeres hest og fjerne alle hørester og hestepærer; også dem tabt på flisevejene på rideskolen. Vi er bedt om ikke at gå ind i rideskolens stald; men naturligvis kan vi tappe vand til vores heste på bygningen.

Det er er ”gør-det-selv-stævne” og I skal melde Jer til en af nedenstående tjanser for at kunne være startberettiget ( Man kan godt have en hjælper med til sin tjans og det er måske en god ide for børnedeltagere)…bliver vi mange, bliver det lettere….måske I ikke ender med Jeres drømmetjans…men I skal nok få lov at lave lige dét, der skal til, for at stævnet bliver en fornøjelse at deltage i.

 

Mulige tjanser:

  1. Fjerne tabte hestepærer i ridehusbunden løbende under stævnet (Man får et begrænset tidsrum og er flere om det)
  2. Udbedre cirkelspormarkering med savsmuld (Voksne med ok rumsans til dette)
  3. Hjælp i cafeen med salg og kaffebryg
  4. Dommersekretærer (Flere som skifter)
  5. Indpisker (Flere der skifter)
  6. Kagebagning til caféen
  7. Rosetfehjælper
  8. Hjælp til indsyning.
  9. Hjælp til afsluttende oprydning.

Pris for deltagelse 200,- og børn op til 14 år halv pris.

Vi kan max være 40 starter inden for tiden, vi låner ridehuset i.

Se skitsen over banen sammen med opgavebeskrivelsen

Banen er 20x60 m

Kortsiderne rides som volter 18m i diameter. Der er to sådanne volter, én som udgår fra A og én fra C. Se skitsen over banen på https://toltinharmony.wordpress.com/hur-rider-man-tih/beskrivningar/ udført af Dennis Haukesson, så I kan se det for Jer, så giver det mening J. Moment 1 og moment 2 rides i tölt eller i trav og begge momenterne skal vises i samme gangart. Vælger man at ride trav i letridning, skal rytteren skifte korrekt diagonal ved X. Moment 3 rides i skridt med parade ved C.

Rideopgaven for niveau et er delt i tre momenter:

Indridning på banen sker med valgfri ridevej til A (Dog max 1 min.)

Moment 1: Der rides frem i arbejds- til middeltempo og hilses på dommeren, når A passeres. Der skal holdes jævn takt og tempo igennem hele momentet.  Den specielle ottetalsbane rides og når ekvipagen igen er ved A, begynder

Moment 2: Der rides en hel volte på sporet, hvorefter der rides diagonalt til volten i C-enden af ridebanen. Her rides en hel volte, før der rides diagonalt retur til A.

Moment 3: Der rides diagonalt i middel skridt med tøjlekontakt  til C, hvor der rides ind i en parade, ståes stille i tre sekunder, før der nikkes tak til dommeren og programmet er slut, så der rides ud af ridehuset.

Vi nøjes med Pia´s milde røst og lidt underlægningsmusik selv om man faktisk kan vælg egen musik at ride til. Beslag iiflg. FIPO.  Man skal ride med fire sko, sadel, trensebid og må ikke anvende boots eller klokker.

Det bliver et stævne fyldt med læring og det bliver dejligt at se Jer

Mvh Hanne Dueholm, Krogagre og Stemma

Arrangørens kontaktinfo

Stemma



Se arrangørklubben på SPORTI

Stemma

Mødested/startsted

Hvidovre-Avedøre Rideskole (HVR)
Avedøre Slettevej
2650 Hvidovre
Danmark Vis på kort Navigér hertil