Toppur: Ridekursus for skovtursryttere

10. - 11. marts 2018

I 2017 arrangerede vi 2 weekendkurser med Lotte Lassen som underviser. I november var der fyldt helt op med 16 deltagere! Det var endnu engang en stor succes. Skovtursudvalget har derfor besluttet at gentage kurset. Kurset tager primært sigte på skovturs- og alridryttere. At ride i naturen i større eller mindre grupper kræver ligeså meget rideteknik, som at ride konkurrence, dog ikke den mere showprægede gangartsridning. Vi arbejder stadig på at gøre skovturene så behagelige og sikre som overhovedet muligt, og jo bedre hver enkelt er til at ride sin islænder jo bedre bliver det for alle! Der er fuld fokus på hver enkelt rytter og dennes særlige udfordringer med sin hest. Hvis deltagerantallet også denne gang overstiger 13 træder Lottes storesøster Ditte til, og de deler undervisningen mellem sig.

Om Lotte: Hun har haft stor succes som rytter og især gjort sig gældende i T.2 på et højt niveau. Lotte er trods sin unge alder en erfaren underviser, hvilket hun klart bekræftede på de 2 kurser i 2017 Alle udtaler sig meget positivt om Lotte som underviser og formidler af ridekunstens mysterier – hun udtrykker sig klart og tydeligt og er meget pædagogisk.

Om Ditte: Hun har ligeledes redet på højt niveau igennem flere år og har gode resultater indenfor 5.1 og T.2. Hun har endvidere deltaget i gæðingakeppni. Ditte har en bred viden om mange forskellige typer af heste, helt fra den unge utilredne til den erfarne ridehest. Ditte har erfaring i undervisning på alle niveauer og for alle aldre, - og fra sædvanligvis pålidelig kilde forlyder det, at hun underviser på samme høje niveau og med den samme utrættelige energi som Lotte.

I kurset lægges der vægt på grundridning og at hesten reagerer på hjælperne. Undervisningen tager udgangspunkt i hver enkelt rytters behov. Hvordan skal du ride de forskellige gangarter? Og hvordan skal du arbejde videre med din islænder? Det er der især fokus på om lørdagen, hvor der rides 2 og 2 i ca. 30 minutter både formiddag og eftermiddag. Om søndagen er der 2 lektioner á 45 minutter, hvor der er fokus på, hvordan hesten reagerer, når der er flere heste på banen af gangen. Hvordan følge med, holde afstand, skifte gangart, skifte tempo osv. Derfor rider vi nu 4 og 4 om formiddagen og muligvis flere om eftermiddagen.

Om forårets kursus skrev Iben bl.a. i ToppurNyt:
Vi startede med at ride to og to inde i ridehallen, og uden at bede om en introduktion til vores ridemæssige erfaring eller hestens stamtavle, aflæste Lotte lynhurtigt vores og hestens niveau og hvor der var behov for indsats. Fuldstændig utrættelig (her tænker jeg igen på alder) og med et snakketøj, der ikke stod stille, underviste Lotte os i 3,5 stive timer før og efter frokost uden pauser og med en entusiasme, der kun kunne smitte af. Om søndagen var der fokus på ridning i flok, og vi fik øvet os i at ride forbi hinanden både i skridt samt i fart. En øvelse, der kan være sværere end man måske lige forventer. Ingen tvivl om at Lotte, havde forberedt sig rigtig godt til denne weekend med tanke for hvad, der er vigtig at kunne, når der rides i flok. Selv om kurset var tilrettelagt for skovtursryttere, kom vi omkring mange ting, som jeg bl.a. også kan bruge som deltager i alrid-stævner, og jeg synes, at vi fik lært rigtig meget.

Der henvises yderligere til Birgitte og Pia’s referat af efterårets kursus i ToppurNyt’s decembernummer.

Til slut følgende citat: Det er en kendt sag at: ”Det er fantastisk at ride en hest, der ved hvad den skal, når den får de rigtige signaler fra rytteren.”

Kursussted:    Fam. Lassen, Skovdalsvej 2, 8881 Thorsø

Mødetid:         Kl. 9.00 lørdag og søndag – den 10. & 11. marts

Pris:                KUN kr. 460 for 2½-3 timers undervisning

                        Leje af boks hele weekenden: kr. 105 (max 10)

Tilmelding & betaling:    
Senest fredag den 2. marts.
Priserne indeholder sporti- og betalingsgebyr

Arrangør:      
Steen: steen@toppur.dk, Tlf: 2045 6357
Kirsten: kirsten@toppur.dk, Tlf: 2278 5994

 

Vaccination:   Det er et krav at hesten skal være fyldestgørende vaccineret! Hestepas fremvises ved ankomst.

Kurset er begrænset til 16 deltagere og gennemføres hvis der er mindst 10.

Hvis der er tilstrækkelig tilslutning arrangerer vi fællestransport. Interesse oplyses ved tilmelding. Det skønnes at fællestransporten vil koste ca. kr. 600. Der gives ikke tilskud.   

På gensyn
På skovtursudvalgets vegne
Kirsten & Steen

Arrangørens kontaktinfo

Toppur



Se arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

Fam. Lassen
Skovdalsvej 2
8881 Thorsø
Danmark Vis på kort Navigér hertil