SÍÐA: Tilridningskursus

19. - 26. august 2018

I samarbejde med islandshesteklubben Sida afholdes tilridningskursus, med Sölvi Sigurdarson og Alberte Møller-San Pedro

”Kurset henvender sig til utilredne heste eller heste som har brug for at starte ’forfra’ og ryttere som har lyst til at lære om, og forstå at arbejde med ungheste. Vi fokuserer på at få præsenteret hestene for udstyr som sadel og trense, arbejde for longe, accept af rytter og de første skridt/øvelser med rytter. Der arbejdes individuelt med alle heste og ryttere i det tempo som passer bedst for ekvipagen.”

Sölvi er uddannet instruktør og træner på Hólar universitet i Island, hvor han efter bestået eksamen blev ansat som underviser og uddannede de næste årgange af elever på skolen. Alberte har mange års erfaring med tilridning og træning af heste både selvstændigt og som ansat i træningsstalde i Danmark og Island. Sammen driver de træningsstalden Fáksholt på Bækkegårdsvej 4, 3200 Helsinge i Nordsjælland hvor kurset vil blive afholdt. 

”Den første periode af hestens liv som ’ridehest’ er så vigtig for resten af hestens ride karriere.

Når vi starter de unge heste med henblik på tilridning, gør vi det altid på hestens premisser, på den måde arbejder vi hen imod at de unge heste kan arbejde og blive håndteret på en afslappet måde som er præget af ro og gensidig forståelse og respekt mellem hest og menneske. Den første del af kurset handler således meget om kropssprog og kommunikation som tager udgangspunkt i hestenes naturlige adfærd. Det er vigtigt at hesten har tillid til og respekt for mennesket som arbejder med den fra jorden inden rytteren skal på ryggen af hesten første gang. Vi lærer hestene øvelser som de kan kende og genkende når den senere får rytter på.”

På kurset får du muligheden for at komme godt i gang med din unge hest, samt lære teknikker og øvelser til selv at tilride andre heste eller forberede dine ungheste, inden du sender den i professionel tilridning.

Det kan være en udfordring at stå alene med en unghest i den første tid hvor de skal præsenteres for arbejde med rytter og vægt på ryggen.

Målet med kurset er at hestene præsenteres for rytter kombineret med signaler fra jorden, så der skabes en glidende overgang fra arbejdet fra jorden til at signaler fra rytteren tage over.

Herved bliver det nemmere for hesteejeren at fortsætte ridningen og uddannelsen af unghesten hjemme. Det er vigtigt at forstå, at alle hestene bliver arbejdet med individuelt, og der kan være stor forskel på hvor langt, en unghest kommer i løbet af kursusforløbet.

Kurset strækker sig over 9 dage og vil være åbent for deltagere med ungheste, såvel som kursister uden hest. Kurset vil forløbe således:

Lørdag 18/8: Hestene ankommer til stald Fáksholt.

Søndag 19/8: Dagen starter med fælles teori om hestenes adfærd, kropssprog, tilridningsprincipper, øvelser mm. samt fælles morgenmad, som er inkluderet i prisen for deltagere med hest. For deltagere uden hest kan dette tilkøbes. Herefter bliver hestene arbejdet med en af gangen i ca. 30-40 minutter hver. Efter arbejdet med hver enkelt hest vil der være åbent for spørgsmål og debat.

Mandag, tirsdag og onsdag 20-22/8: Sölvi og Alberte arbejder selvstændigt med hestene.

Torsdag og fredag 23-24/8: Sölvi og Alberte fortsætter arbejdet med hestene (om eftermiddagen fra ca. kl 15) og opfordre heste ejere og kursister uden hest at komme og overvære arbejdet. Efter arbejdet med hver enkelt hest vil der være åbent for spørgsmål og debat.

Lørdag 25/8: Dagen starter med evaluering og teori om videre arbejde med hestene samt fælles morgenmad, som er inkluderet i prisen for deltagere med hest. For deltagere/tilskuere uden hest kan dette tilkøbes. Herefter arbejder Sölvi og Alberte i fællesskab med ejeren på at ejer kan overtage det videre arbejde med sin unghest.

Søndag 26/8: Ejer arbejder så vidt muligt selvstændigt med sin unge hest guidet af Sölvi og Alberte og vi afslutter med at lægge en plan til de enkelte ekvipager for det fremtidige arbejde. Midt på dagen vil der være fælles frokost, som er inkluderet i prisen for deltagere med hest. For deltagere/tilskuere uden hest kan der tilkøbes frokost.

Det er muligt at få sin unghest skoet under forløbet. 

Prisen for deltagelse med hest er 3000 kr. Dette inkluderer kursus forløbet samt 9 dages opstaldning med pasning og fodring med hø til hestene. 

Prisen for deltagelse uden hest alle 5 dage er 500 kr.

Prisen for deltagelse som tilskuer uden hest er ellers 150 kr. pr dag. Dette betales på dagen og kræver sms tilmelding senest aftenen inden.

Som deltager uden hest kan man også spise med til morgenmad (søndag d. 19. og lørdag d. 25.) eller frokost (søndag d. 26.) for 50 kr. pr. gang. Man skal helst tilmelde sig madordning 2 dage forinden og dette betales på dagen.

Der er plads til 10 deltagere med hest på kurset. Kurset vil blive afholdt hvis der er mindst 4 deltagere med hest. Der vil være åbent for 4 deltagere med hest på venteliste.

Sidste tilmeldingsfrist med hest er 9. august.

Evt. framelding skal ske inden 9. august, indtil da vil hele deltagergebyret blive refunderet. Herefter bliver tilmeldingsgebyret ikke refunderet men man er velkommen til at sælge sin plads på kurset. 

For deltagere uden hest er der mulighed for tilmelding indtil kursus start enten på via. Sporti eller sms til 23445488.

Der findes smukke og hyggelige overnatningsmuligheder nær gården. Henvend jer gerne på sms eller e-mail hvis dette har interesse.

Arrangørens kontaktinfo

Avlsforeningen SÍĐA og Træningsstalden Fáksholt


Mødested/startsted

Bækkegårdsvej 4
3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil