SÍÐA: Kursus i stævneridning

15. - 16. juni 2018

I samarbejde med islandshesteklubben SÍÐA afholdes Kursus i stævneridning, med Sölvi Sigurdarson og Alberte Møller-San Pedro

Bliv klar til stævnestart med 2 dages kursus ved Sölvi Sigurdarson og Alberte Møller-San Pedro.

Kurset vil forløbe over 2 dage d. 15. og 16. juni hvor 12 ryttere kan få undervisning i stævneridning, opvarmning, stævneformer, sammensætning af programmer mm.

Søndag d. 17. juni afholder Sida Gædingakeppni stævne på Nørregård og kurset er tænkt som en ’general prøve’ til dette stævne (man kan godt deltage i kurset uden at være tilmeldt Sidas gædingakeppni stævne) Kurset er åbent for ryttere på alle niveauer og vi vil have fokus både på gædingakeppni og sports konkurrencer afhængig af hvad rytteren ønsker.

Fredag d. 15. juni vil der være undervisning af den enkelte rytter på dressurbane/ridehal (Bækkegårdsvej 4, 3200 Helsinge). Undervisningen vil foregå om eftermiddagen. Her vil Sölvi og Alberte undervise den enkelte rytter individuelt og få et indblik i ekvipagens træningsniveau.

I undervisningen fredag vil vi have fokus på:

  • Løsgørende/opvarmende øvelser.
  • Hestens grundkondi og efter hvor lang tids opvarmning hesten bruger sig bedst.
  • Gangarternes påvirkning på hinanden i forhold til stævneprogram.
  • Indblik i hvilket udstyr, som passer til ekvipagen (og om dette er lovligt til stævnebrug).

Efter undervisningen af alle ryttere (ca. kl 19) vil der være fælles aftensmad og teori om stævner, programmer og stævneformer.

Lørdag foregår undervisningen på Nørregårds ovalbane.

Om formiddagen vil ekvipagerne blive guidet igennem stævneopvarmning og program.

Med udgangspunkt i gårsdagens undervisning opvarmer Alberte en rytter ad gangen i ca. 10-20 minutter. Herefter rider rytteren op til ovalbanen hvor de sammen med Sölvi sammensætter et program for ekvipagen og  herefter øver programmet.

Om eftermiddagen skal hver enkelt rytter selvstændigt opvarme deres heste ud fra den plan der blev lagt for ekvipagen om formiddagen.

Herefter kommer ekvipagen op på ovalbanen og fremviser det øvede program. Der bliver taget video af alle ekvipager. Efter hvert ridt vil der være en kort evaluering af programmet.

Om aftenen vil der være mulighed for fælles spisning samt gennemgang af videoer/programmer.

Efter afpudsning af program vil vi også komme med et forslag til en plan for hver enkelt ekvipage med ideer til grundtræning i hverdagen, skoning, fodring mm., som vil kunne udvikle og hjælpe ekvipagen for bedre stævneresultater i fremtiden.

Søndag d. 17. juni afholder Sida Gædingakeppni stævne på Nørregården og kurset er tiltænkt som en ’general prøve’ til dette stævne.

Prisen for kurset er 1400 kr pr. ekvipage.

Prisen inkluderer ikke tilmelding og deltagelse i Sida’s gædingakeppni stævne.

For deltagere i kurset, som også er tilmeldt gædingakeppni stævnet på Nørregård dagen efter vil det være muligt at lade hesten stå på stævne fold fra lørdag til søndag. En fold koster 75,- eller at købe en boks, der koster 200,-. Man skal selv medbringe foldmateriale og strømgiver. Folde og boks skal bestilles via Sporti.

Arrangørens kontaktinfo

Avlsforeningen SÍĐA og Træningsstalden Fáksholt


Mødested/startsted

Bækkegården
Bækkegårdsvej 4
3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil