Dyrdilmyri: Hestens bevægelsesapparat

Torsdag den 17. marts 2011

Hestens bevægelsesapparat og den langsigtede ridning

Torsdag den 17. marts kl 19.00.

Rikke Schultz vil fortælle om hestens biomekanik

  • hvilke muskelgrupper, der er ansvarlig for den korrekte form og hvad der sker, hvis de ikke udvikles rigtigt
  • hvordan rygsøjlen arbejder i de forskellige gangarter og hvordan den kan understøttes med den korrekte træning
  • hvilken indflydelse benstilling og hovstilling har på bevægelsen
  • hvordan musklerne arbejder sammen i muskelkæder, og hvorfor forkert form i nakken påvirker hele hesten - helt om til bagparten

Om Rikke
Rikke har redet og haft islandske heste, siden hun var 6 år, hvor også drømmen om at blive dyrlæge opstod. Ret hurtigt blev hun interesseret i konkurrenceridning. Først i dressur og springning siden i de klassiske islandske gangarter. Efter endt studentereksamen trænede hun andalusiske heste i Tyskland og derpå islandske heste i Nordisland.

I 1989 deltog hun som reserve på det danske hold til EM i Danmark.

I 1992 blev hun dyrlæge, og flyttede hun til Skagafjord i Island, hvor hun startede sin egen blandede praksis med alle slags dyr som patienter..

I 1996-97 tog hun en efteruddannelse i akupunktur for dyr under ”International Veterinary Acupuncture Society”, I.V.A.S. og i 2002- 2003 i osteopathie (en form for kiropraktik) ved International School of Equine Osteopathy, ISEO.

Den alternative interesse har ført nysgerrighed omkring alternative træningsmetoder med sig, og hun bruger TTEAM-metoden af LindaTellington-Jones meget i sit daglige arbejde samt henviser til Centreret Ridning as Sally Swift, når det er rytteren der har et problem.

Hendes hovedområder i dag er undersøgelse og behandling af heste med nedsat præstationsevne set med et helhedssyn. De behandles ofte med akupunktur og manipulation, og rytteren vejledes i udstyrets betydning.

Se også www.rikkeschultz.dk

Pris:

  • Medlemmer: 75 kr.
  • Ikke medlemmer: 100 kr.
  • Dyrdilmyri Juniorer/Ungryttere: gratis.

Deltagergebyret refunderes ikke, men du er velkommen til at sende en anden.

Arrangørens kontaktinfo

Dyrdilmyri



Se arrangørklubben på SPORTI

Dyrdilmyri

Mødested/startsted

3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil


Nærmere præcisering: Et sted i Gribskov kommune- afhængig af antal tilmeldte, se nærmere på hjemmesiden www.dyrdilmyri.dk.