Dagfaris Hyggestævne 2018

Søndag den 7. oktober 2018

Hyggestævnet er et stævne tiltænkt skovtursrytterne, fritidsrytterne, og dig der aldrig før har startet stævne. Vores mål i Dagfari er altid at arrangere stævner for de ryttere der ellers ikke vil få en ben til jorden til de almene stævner, med erfarne stævneryttere og eliteheste.

Udover lette gangartsklasser tilbyder vi også nogle klasser som sjældent udbydes til islandske heste. Lydighed (dressur), spring og naturligvis Øltølt m.fl..
Der kan læses detaljeret om klasserne på hjemmesiden under discipliner i fanen stævner.

Følgende klasser udbydes i følgende rækkefølge på dagen:

  • Stafet med forhindringer (i hold)*
  • Firgang 4.5 - 4.4 4.3 el. 3.3 (3-gang) (sløjfe)
  • Lydighed - valgfrit AL program*
  • Øltølt*
  • Lakridsbåndsløb*
  • Tølt: T.10 - T.8 -  T.6 -  T.5 el. T.3 (sløjfe)
  • Behændighed*

Præmieoverrækkelse og uddeling af ærespræmier.

Til stævnet rider vi i ridehus på 20x60 meter. Der er mulighed for opvarmning enten i ridehus på 20x40 eller på udendørs dressurbane.

OBS:
Alle gangartsklasser udbydes som træningsklasser. Bedømmelsen speakes højt af dommeren undervejs.
Alle gangartsklasser (firgang, tregang og tøltklasser) rides som sløjfeklasser. Det betyder,  at rides der til minimum 3,5 i gennemsnit udløser dette en roset. Der er en anden farve til ekvipager der gennemfører til min. 4,5 i gennemsnit og en til dem der gennemfører til min.  5,5 i gennemsnit. Så det kan godt betale sig at gøre sit bedste.
Der er ingen individuelle placeringer i disse klasser.

Klubmesterskab. Traditionen tro kårer vi klubmestre i alle de sjoveste klasser som også er markeret med *. Stafet, Øltølt, Lakridsbåndsløb, Behændighed og Lydighed.

Børn er meget velkomne. Der er rosetter til børn under 10 år (uanset hvad).
I AL4, 3.3 (Tregang), 4.5 , T.8 og behændighed er det tilladt med trækker (noter det i bemærkninger hvis I ønsker at benytte trækker, da det indvirker på klasserne med heats).

Stafet ride i hold på 2-3 ekvipager. Holdene rider mod hinanden i enten alle mod alle eller i puljer, afhængigt af antal tilmeldte. Alle gangarter er tilladt, der rides på tid og der vil være forhindringer/opgaver der skal løses undervejs. fx. slalom, flytte en genstand, mv. Klassen vil indeholde mindst et spring på 40-50 cm. Har du ikke en makker, så meld til alligevel, så sammensætter vi hold blandt de tilmeldte.

Lydighed: Afvikles som sløjfeklasser med rosetter til alle ved gennemført ridt. Klubmester bliver dagens højeste snit på tværs af klasserne. For at begrænse omfanget af lydighed i tidsprogrammet udbydes der max 12 pladser. Lydighed speakes også undervejs af dommeren.

Behændighed: Er en slags agility til hest. I år vil der være mere fokus på tempo, således at der ikke kun kan skridtes igennem. Opgaverne kan være slalom, ride sidelæns over en bom, ride under en lavt hængende pind mv.

Stævnet oprettes ved minimum 30 ryttere og max antal er 40 . Herefter oprettes venteliste.

Startpris pr. ekvipage: 340 kr. for Dagfari medlemmer og 450 kr. for alle andre.
(alle priser er inkl. sporti gebyr)
Prisen er den samme uanset antal klasser du rider.
Rytterlicens er ikke påkrævet.
Stævnet er nonrofit. Det vil sige at der ikke planlægges med et overskud. Målet er et stævne der går i nul, for at give rytterne mulighed for at ride så billigt som muligt. Derfor giver vi heller ikke penge retur for frameldinger uanset årsag.

Det er muligt, helt gratis, at opsætte fold på den udendørs springbane (Obs. det kan være svært at få hegnspæle i jorden). Området skal være ryddet for wrap og pærer mm. inden I kører hjem. Tak fordi I altid rydder pænt op efter jer.

Tilmeldinger med klubrabat skal foretages med korrekt medlemsnummer i overensstemmelse med rytteren der skal ride hesten.

Tilmelding for Dagfarimedlemmer åbner 1. september kl. 18.00 (for ryttere fra andre klubber åbner tilmeldingen 8. september. Tilmelding lukker når alle pladser er besat, eller senest . 27 september.
Efter sidste tilmeldingsfrist (27. september) kan der IKKE længere skiftes volter, klasser mv.
Fordi når først tidsprogrammet lægges og startlister laves er det et stort arbejde at ændre det. Selv en lille ændring har indflydelse på mange ryttere samt tidsprogrammet. Rytter og/eller hest kan skiftes ud efter denne dato mod et gebyr på 50 kr.

Er der særlige  hensyn der er behov for i forhold til dig og din hest så kontakt arrangøren (inden 27. september - meget kan lade sig gøre inden denne dato).

Vi har tradition for, at alle ryttere hjælper med til afviklingen af stævnet, så du bedes afkrydse hvilken hjælpertjans du ønsker. Når alle hjælper, så har stævneudvalget kræfter til mere, også til de fremtidige stævner.

Der er traditionen tro ærespræmier til dette stævne. I år er der 4 stk. Så bliv gerne til den sidste præmieoverrækkelse og se om det måske bliver dig.

På forhånd tak

Arrangørens kontaktinfo

DagfariSe arrangørklubben på SPORTI

Dagfari

Mødested/startsted

Helsinge Ridecenter
Husebyvej 13
3200 Helsinge
Danmark Vis på kort Navigér hertil