Geysir: Alrid D-stævne

17. - 18. august 2019

Geysir inviiterer til 2-dages Alrid D-stævne med alle alridsdisciplinerne på Islandshestecentret Hedeland den 17.-18. august 2019.

Klasser
Der udbydes 50 pladser i følgende klasser: AL2, AL3 og AL4, samt 15 pladser til AL4-off-road (kun lørdag)

Der kræves minimum 6 deltagere i AL2 for at denne klasse oprettes. Stævneudvalget kan ved mindre end 6 tilmeldte i en klasse vælge at overføre disse til en lavere klasse.

Ved tilmelding kan man vælge om man vil ride individuelt eller på hold af max. 3 deltagere. AL2 kan dog kun individuelt. Husk, at angive holddeltagere ved tilmelding. Klasserne opdeles ved præmieuddeling i senior og junior/ungrytter. Hold med både senior og junior/ungrytter, præmieres som seniorhold.

AL4- Off-Road klassen rides som ’sløjfe-alrid’ – hvilket betyder at alle ekvipager der gennemfører med 0 strafpoint vinder en roset. Du kan tilmelde dig lige her.

Reglement
Info om klasserne kan findes i Alridreglementet på DI’s hjemmeside

Vi følger så vidt muligt de gældende regler, men der vil være afvigelser. Stævnet køber licens til alle deltagere, der kræves ikke individuel rytterlicens for at kunne deltage.

OBS! Afvigelser fra reglement (Alrid og FEIF) i forhold til udstyr: Det er obligatorisk at ride med sikkerhedsvest under terrænlydighed. Det er tilladt at ride med 4 ens boots i stedet for sko. Der er ingen vægtbegrænsning på hestenes ben beskyttelse under opgavedelene udholdenhed og terrænlydighed. Der er ingen begrænsning i mordax-længde under opgavedelene udholdenhed og terrænlydighed.
Det er IKKE tilladt at ride med bid med stangeffekt.

Det er tilladt at ride bidløs. Dog ikke Hackamoor.

Opgavedelene rides lørdag i følgende rækkefølge:

AL2: A + A + B +A (A i alt ca. 15 km, B i alt ca 2 km)

AL3: A + A + B (A i alt ca 10 km, B i alt ca 2 km)

AL4: A + A + B (A i alt ca. 8 km, B i alt ca 2 km)

Discipliner
Om lørdagen rides A - udholdendhed (distance) og B - terrænlydighed (terrænspringning).

Om søndagen rides C - lydighed (dressur), D - gangarter (traditionelle firegangsklasser) og E - hurtighed (galopløb)

Læs mere om stævnets afvikling på www.geysirnyt.dk

Pris
For Geysir medlemmer kr. 965,-
For øvrige kr. 1015,- 

I prisen er inkluderet fold og camping, frokost og morgenmad lørdag og søndag. Der er ikke mulighed for strøm til campister. Der er heller ikke mulighed for at tilkøbe boks.

For AL4 Off-road (kun lørdag)
Geysir medlemmer kr 425,-
For øvrige Kr. 475,-
I prisen er inkluderet fold og evt camping, frokost og morgenmad lørdag. Bemærk, at øvrige måltider skal tilkøbes. Der er ikke mulighed for strøm til campister. Der er heller ikke mulighed for at tilkøbe boks.

Tro- og love og vaccinationskort
Det er rytterens ansvar, at man ved tilmeldingen afkrydser, at man opfylder tro- og loveerklæringen fra DI. Husk gyldigt vaccinationskort jf. de gældende regler. Vær venligst opmærksom på, at man ikke kan komme til start, hvis tingene ikke er i orden.

Tilmelding 
Tilmeldingen åbner på Sporti fredag den 7. juni kl. 20:00 for Geysir medlemmer og søndag den 9. juni kl. 20:00 for øvrige og lukker fredag den 1. august kl. 20:00 eller ved 50 deltagere. Tilmelding er bindende.

Ved mindre end 35 tilmeldte aflyses stævnet og pengene tilbagebetales (minus Sporti gebyr på kr. 15,-)

Hjælpere
Der er brug for rigtig mange hjælpere til et alridstævne. Derfor skal alle deltagere medbringe en hjælper der kan være forhindringsdommer, sekretær el. lign. den ene af alridsdagene.  Minimum alder 16 år. Hjælperne får gratis forplejning i form af frokost og drikkevarer, den dag  de har vagt. De fleste hjælpere skal arbejde om lørdagen.

Er det umuligt for dig at medbringe en hjælper, kan du betale for en frivillig hjælper. Det koster kr. 500,-.

AL4-Off-Road (lørdagsdeltagere) behøver ikke stille med en hjælper. For disse ryttere er det i stedet obligatorisk at hjælpe med oprydning af terræn- og udholdenhedsruten lørdag eftermiddag.

Ryttere har selv ansvar for

  • Medbring venligst selv hø/wrap til hesten. Der kan ikke købes stråfoder eller andet foder på stævnepladsen
  • At udleveret nummer-vest bæres under alle alridsdicipliner både lørdag og søndag, samt at vesten afleveres efter endt ridning. En glemt afleveret vest betyder en regning fra DI på 500 kr.

Sikkerhed og udstyr

  • Ridehjelm er obligatorisk, når man sidder på hesten under stævnet.
  • Det er obligatorisk at ride med sikkerhedsvest under terrænlydighedsridtet.
  • Det anbefales at installere 112 app. på mobiltelefon og medbringe mobilen under terrænlydighedsridtet.
  • Alle ryttere skal sætte sig ind i alridsreglementet inden start.

Praktisk info
Program og startlister udkommer ca. en uge før stævnet. På www.geysirnyt.dk kan du finde praktisk info, program og startlister. Program og startlister vil ligeledes være at finde på Facebookgruppen: Alridsstævne-geysir-2019.

Fredag den 16. august kl. 19 er der ryttermøde og banepåvisning af terrænlydighedsbanen til fods.

Indtjek vil kunne ske fredag d. 16. august fra kl. 18-19 eller lørdag mellem 8-9. Du har selv ansvar for at der er opsyn med hesten på stævnepladsen hele weekenden. Efterlades hesten på stævnepladsen og du ikke selv er på pladsen, skal du sørge for at aftale opsyn med nogen.

Mad og drikke til ryttere
Der kan tilkøbes aftensmad lørdag under tilmeldingsformularen. Din hjælper får forplejning under sin vagt.

Drikkevarer og et lille sortiment af kaffe, the og kage kan købes i stævnets cafeteria. Der vil være et begrænset udvalg af sandwich i boden til frokost. Under tilmelding er det muligt at bestille flere måltider end til sig selv. Så har du din tante, forældre eller ægtefælle med, så bestil også mad til dem under din tilmelding. Medbring din kvittering for madkøb ved afhentning af mad.

Lørdag aften byder Geysir på hyggelig fællesspisning i spiseteltet. Alle er velkomne til fællesspisningen. Mad bestilles som tilkøb på Sporti selvom man ikke er rytter.   

Alle tilkøb lukker, når tilmeldingsfristen er ovre, dvs. den 1. august kl. 20:00.     

Juniorlejr
Der bliver et særskilt teltområde til juniorernes telte. Det er muligt at tjekke ind fredag med sin hest, og deltage i juniorlejrens sociale aktiviteter under stævnet. Alle juniorer uanset klub er velkomne.

Lejren ledes af Cathrine Seeger og Linnea Levin-Jensen, der selv er ungryttere og har redet alrid tidligere. De vil stå for sociale aktiviteter for juniorerne, ligesom det er muligt at få råd og vejledning om alrid undervejs. De rider selv med ved stævnet, så de erstatter ikke evt. forældrehjælp.  Lørdag aften er der ved fællesmiddagen et bord forbeholdt juniorer og ungryttere. Tilmelding til lejren (i Geysir’s tipier) sker under tilmeldingsformularen.

Ændringer, afbud og venteliste.
Der kan ske ændring af hest eller rytter uden gebyr indtil den 1. august. Herefter koster det kr. 100,- at ændre.

Startgebyr refunderes ved fremvisning af dyrlæge- eller lægeerklæring. Dog opkræves et gebyr på kr. 100,-.

Der vil være en venteliste (10 pladser) på Sporti. Ved tilmelding på ventelisten betaler man for en plads. Såfremt man ikke får en plads refunderes beløbet minus Sportigebyr på kr. 15,-.

Donation til Hedelandsprojektet
Et eventuelt overskud fra stævnet doneres også i år til Hedelandsprojektet.

Vi glæder os til at se jer på Hedelands baner.

På gensyn til et hyggeligt stævne
Styregruppen for Alrid i Geysir

Arrangørens kontaktinfo

Islandshesteforeningen GeysirSe arrangørklubben på SPORTI

Geysir

Mødested/startsted

Islandshestecentret Hedeland
Stærkendevej 226B
2640 Hedehusene
Danmark Vis på kort Navigér hertil