Hekla: Foredrag om gangarten TÖLT

Onsdag den 29. maj 2019

Foredragsholder:
Liva Hvarregaard, studerende ved Hólar Universitet med islandske heste på Island. Liva har erfaring med tilridning, træning og gangsætning af forskellige heste og har før sin igangværende uddannelse arbejdet med islandske heste både i Danmark og på Island. Kommunikation og samspil mellem hest og rytter er essentielt for Liva og hun tilstræber at hjælpe andre ryttere ved at udbrede sin viden og undervise.

Beskrivelse af foredraget: 
Gangarten tölt er en af de faktorer der er med til at kendetegne vores islandske heste allerbedst. Det er den islandske hests populæreste gangart, bl.a. fordi rytteren får et behageligt og roligt sæde. De islandske heste kan tölte fra skridt tempo og op til galop tempo, som er specielt for netop denne hesterace. Det er dog forskelligt hvor meget anlæg hver enkelt hest har for gangarten. Men hvilke forudsætninger kræver det for at hesten kan tölte? Hvad er definitionen af tölt? Og hvordan kan man arbejde med sin hest for at optimere takten, formen eller tempoet?

Dette er emner som Liva Hvarregaard vil komme ind på i sit oplæg til Tölt-foredraget i Hekla. De fleste af os islænder-ryttere sætter stor pris på denne egenskab ved den islandske hest, nemlig tölt. Få indsigt i hvad der ligger bagved at den islandske hest kan tölte og forståelse for hvordan man på optimal vis kan træne tölt.

Pris:
Hekla-medlemmer 150 kr.
Ikke-medlemmer 200 kr .

Prisen er inkl. betalingsgebyr til SPORTI. 

Tilmeldingen åbner den 20. marts 2019 og slutter den 15. maj 2019.
Bindende tilmelding.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående kan du skrive til: plynderup@gmail.com

Mødested/startsted

HEKLA
Hjallerup Engvej 1a
9320 Hjallerup
Danmark Vis på kort Navigér hertil