SÍÐA & Stald Fáksholt: Bliv klar til stævnestart

13. - 14. april 2019

Bliv klar til stævnestart med 2 dages weekend kursus med Sölvi Sigurdarson og Alberte Møller-San Pedro

Vi byder velkommen til weekend kursus med fokus på stævneridning, opvarmning, teori om stævneformer, sammensætning af programmer mm.

Kurset starter d. 13. april hvor Sölvi og Alberte prøver/træner hestene i 30 minutter og ud fra deres vurdering sammensætter og justerer de undervisningen for den enkelte ekvipage resten af weekenden.

Lørdag middag vil der være fælles frokost samt teori om stævneridning og stævne former samt finde frem til hvilke(n) klasse(r) passer til den enkelte ekvipage.

Om eftermiddagen får alle 30 minutters undervisning af Sölvi eller Alberte. Her vil der være fokus på løsgørende/opvarmende øvelser, hestens grundkondi og efter hvor lang tids ridning hesten bruger sig bedst, der vil også være fokus på gangarternes påvirkning på hinanden i forhold til stævne program, indblik i udstyr – hvad passer til ekvipagen, hjælper eller forstyrrer det valgte udstyr og om det er lovligt til stævnebrug.

Søndag foregår undervisningen på ovalbanen og om formiddagen vil ekvipagerne blive guidet gennem stævneopvarmning og program. Med udgangspunkt i gårsdagens undervisning opvarmer Alberte en rytter ad gangen i 15 minutter. Herefter rider rytteren op til ovalbanen hvor man sammen med Sölvi sammensætter et program for ekvipagen og øver dette.

Søndag middag er der fælles frokost.

Søndag eftermiddag skal hver enkelt rytter selvstændigt opvarme deres heste ud fra den plan der blev lagt for ekvipagen om formiddagen. Herefter kommer ekvipagen op på ovalbanen og fremviser det øvede program. Der bliver taget video af alle ekvipager hvor Sölvi og Alberte taler indover så rytteren kan se dette og høre undervisningen når man kommer hjem.

Der vil være en kort evaluering med den enkelte efter programmet.

Alle ryttere vil få en skriftlig fokus/trænings/opvarmnings/stævneplan med hjem med noter fra Alberte og Sölvi.

Kurset er afholdes af Alberte Møller-San Pedro og Sölvi Sigurdarson som er landsholdsdeltagere på hhv. det danske og islandske landshold og deltog i 2018 ved Nordiske Mesterskaber i Svergie hvor begge kom i finale. Udover dette er Sölvi uddannet rideinstruktør og træner fra Hólar. Alberte er på det danske elitehold og har arbejdet i flere professionelle stalde i Island og Danmark inden hun startede som selvstændig. Sammen har de siden 2016 drevet ”Stald Fáksholt” med tilrdining, kåringstræning, gangsætning, træning, undervisning og salg af islandske heste.

Kurset er åbent for ryttere på alle niveauer og vi vil have fokus både på gædingakeppni og sports konkurrencer afhængig af hvad rytteren ønsker.

Prisen for kurset er 1995 kr. pr. ekvipage.

Kurset afholdes på de flotte faciliteter på Hedelands baner. Her kan hestene stå på luftefolde hele weekenden. Hingste må ikke stå på fold om natten.

Arrangørens kontaktinfo

Avlsforeningen Sida og Alberte Møller-San Pedro


Mødested/startsted

Stærkendevej 226 a
2640 Hedehusene
Danmark Vis på kort Navigér hertil