Hrimfaxa føl- og plagshow 2019

Søndag den 29. september 2019

Søndag d. 29 september i Sydthy Ridehal
Industrivej 13, 7760 Hurup
Tilmeldingen bliver åbnet på Sporti lørdag d. 10. august kl. 10:00 

Så er vi klar!

Årets begivenhed, Hrimfaxa føl- og plagshow, er under fuld planlægning og vi kan nu komme med nogle nye spændende afsløringer.

Traditionen tro lægger Sydthy Rideklub i Hurup deres dejlige og hyggelige faciliteter til, hvor deres cafeteriet holder åbent, som har alt godt til ganen, både vådt og tørt til yderst fornuftige priser. Plus der medfølger en morgenmads billet (1 rundstykke+ 1 kop kaffe) pr. tilmelde hest.

Som noget helt nyt har vi inviteret en ny dommer, nemlig Feif kåringsdommer John Siiger Hansen. John, der til dagligt sammen med Marie Louise driver Stutteri Guldbæk, har selv i mange år avlet utrolig mange fine heste. Stutteriet har også flere gange modtager ”årets avler”, som uddeles af dansk islandshesteforening en gang årligt. Så sammen med han job som Feif kåringdommer har han set utrolig mange heste gennem tiden og er yders kompetent.

Der udbydes klasser fra føl til og med 5. års, for både hingste/vallaker og hopper.

Føllenes bygning, bevægelse og udstråling bedømmes. Hvert enkelt føl/unghest vil kort blive kommenteret af dommeren, så vi alle kan blive klogere på at vurdere føl/unghest – se det samme som dommeren ser.

Efter sidste føl skal året bedste hoppeføl og hingsteføl dyster om titlen som årets Hrimfaxa føl 2019

ENDNU en nyhed!

Vi prøver som noget nyt i år at køre med halv- og heldags bokse for at få flere bokse til rådighed. Det får den betydning af vi kører alle føl igennem først og lige efter følklassen kåres årets Hrimfaxa føl inden vi går til middag. Samtidig afholder vi præmieoverrækkelse for alle føl inden vi fortsætter til unghestene.

Vi prøver også at afholde en teenageklasse for 4-5 års, hvor John vil lave en Bygnningskåringsvurderinge udfra kåringsskemaet. Dette vil forgå efter 3 års klassens afslutning og præmieoverrækkelse her af. Vi håber i vil bakke op om vores nye tiltag, da vi ikke selv kan få armene ned.

Med hensyn til bedømmelsen af plage vil dommeren vurdere den aktuelle fremtræden, vel vidende, at selv gode plage ikke nødvendigvis viser sig optimalt. Det er et krav at 3 års hingste og alle 4+5 års skal vises i trense.

Priser:

  • 300,- pr. føl/plag inkl. morgenmadsbillet
  • 150,- formiddagsboks føl
  • 150 ,- eftermiddagsboks ungheste 1-5 år
  • 200 ,- heldagsboks
  • 75,- pr. fold

Bemærk dog, at der er ca. 20 bokse til rådighed, efter først-til-mølle princippet, hingste har første ret, og der er mulighed for at dele boksen mellem to heste.

Sidste år var der lidt forvirring ang. Folde. I år sætter vi folde op og de bliver sat op inde på en fold så der er godt med hegn. ;)

Efter ønsker og fordi det passer bedre i år er datoen rykket frem, så allerede d. 29 september slår vi dørene op. Vi håber at mindste lige så mange som sidste år vil ligge vejen forbi.

Vi glæder os rigtig meget til en hyggelig dag med en masse lækre sponsorpræmier og fællesskabet omkring den islandske hest.

Følg gerne med på vores Facebook side: Hrimfaxa Føl- og plagshow

Alle klassevinder, samt alle som har fået karaktere over 3,40, har mulighed for at deltage i Best in Breeding på Stald Birkegaarden, Rønde. Bemærk dog at dette ikke gælder teenageklassen.

Vrinsk fra Heidi, Rebecca og Marlene 

OBS: Kun sunde og raske dyr, der ikke har været i kontakt med syge dyr, har adgang.

Arrangørens kontaktinfo

HrimfaxaSe arrangørklubben på SPORTI

Hrimfaxa

Mødested/startsted

Sydthy Rideklub
Industrivej 13
7760 Hurup Thy
Danmark Vis på kort Navigér hertil