Hrimnir: Kursus Horsemanship for Hrimnir medlemmer

21. august - 20. september 2019

Kursus i Horsemanship

3 delt kursus i forståelse af hesten.
Pernille Elmsdal, naturlig horsemanship instruktør og træner.

Dette kursus er delt op i 3 kursusdage af 3 timer hver, hvor vi vil gennemgå først en teoretisk del med powerpoint, derefter nogle øvelser uden hest, og slutter så af med at Pernille laver en demo. Her er en oversigt over de emner der vil blive lagt fokus på i løbet af de tre kurser.

Del 1 d. 21/8 kl. 17-20 (Risby folden, Ledøjevej 1, Albertslund):
I den teoretiske del er hovedpunkterne hestens signaler, (hestens sprog) personligt rum, tillid og respekt. Dernæst skal deltagerene på egen krop opleve vigtigheden af gensidig tillid og mærke sit eget personlige rum. Vær her opmærksom på, at ingen vil blive bedt om at overtræde nogle grænser de ikke vil. Som slut, laver Pernille en demonstration af den teori der netop er gennemgået. Hun vil hente fra fold og klargøre hesten med striglning og udstyr, for at vise hvordan man kan overføre sin viden om gensidig tillid til sit praktiske arbejde med hesten, og med øje for hvornår hestens grænse er nået. Spørgsmål er velkomne under hele forløbet.

Del 2 d. 5/9 kl. 17-20 (Snubbekorsvej 9, Taastrup (Havrebjerggård)):
I den teoretiske del gennemgås de fire temperamenter, brugen af energi og teorien bag selvstændig longering. Derefter prøver deltagerene at longere hinanden med principperne i selvstændig longering for øje, og øve sig i at have større bevidsthed på sit eget kropssprog og brug af energi. Til slut laver Pernille en demonstration for at vise selvstændig longering med en eller 2 heste, for at se deres reaktionsmønster. Spørgsmål er velkomne under hele forløbet

Del 3 d. 20/9 kl. 16.30-19.30 (Snubbekorsvej 9, Taastrup (Havrebjerggård)):
I denne del af kursusforløbet bliver der gennemgået kroppens påvirkning af hesten i ridningen, rebgrimens funktion og det naturlige sæde under ridning. Deltagerene vil også prøve en række øvelser til hjælp for at kunne finde det naturlige sæde, og prøve at bruge de signaler som hesten finder mest naturlige. Til slut vil Pernille vise både hvordan det naturlige sæde ser ud til hest, og at styre en hest med kroppen og i rebgrime.

Spørgsmål er velkomne under hele forløbet.
Du kan se mere om Pernille på hendes facebookside: horsemanship-rideskolen.dk

Man kan ikke medbringe egen hest. Men der vil være demonstration med heste på kursus stedet.

Der vil blive serveret kaffe/te.

Hus at medbringe tøj som tilsvarer vejret, da kurset primært foregår udenfor. 

Tilmelding senest 18. august 2019 kl 18.
Spørgsmål rettes til Nadja på mail nadjaschwartzmann@hotmail.com

Der er plads til max 8 deltagere per gang.

Man må gerne ”sælge” sin plads. Men dette ”salg” arrangeres udenom Hrimnir, men informeres til Nadja.

Rabat på deltagelse i alle 3 kurser er 100 kr. (pris i alt 650 kr.) som refunderes af Hrimnir ved at sende (konto)oplysninger til Nadja.

Arrangørens kontaktinfo

Hrimnir, VestskovenSe arrangørklubben på SPORTI

Hrimnir Vestskoven

Mødested/startsted

Risby Folden
Ledøjevej 1
2620 Albertslund
Danmark Vis på kort Navigér hertil


Nærmere præcisering: Kursus del 2 og 3 afholdes på Snubbekorsvej 9, Taastrup (Havrebjerggård).