ASKA Sensommer hygge + en aften om islandske heste

Lørdag den 31. august 2019

Kære alle ASKA-medlemmer

Klubben inviterer hermed på sensommerhygge uden hest. Her er en god mulighed for, at nye og gamle medlemmer kan mødes og hygge sammen, da ASKA vokser og vokser.
I har her også mulighed for at komme med ønsker til fremtidige arrangementer eller høre mere om at være frivillig ved ASKAs arrangementer, da folk fra ASKA’s bestyrelser og udvalg vil være til stede.

Vi arrangerer noget godt aftensmad, så vi kan spise og hygge sammen.

Efter spisning har ASKA inviteret Lise Hvarregaard til at komme og fortælle en masse historier fra Island. Sagn og legender fra det gamle Island, konger og dronninger, den islandske avl, berømte og berygtede heste og meget mere.

Lises beskrivelse:
” Denne aften i bålets skær , skal vi lytte til beretninger fra de islandske sagaer. Her mødes hed lidenskab med iskoldt had, og dybt ætsende jalousi. Saga menneskene var rigtige mennesker, der gennemlevede de samme følelser, som vi moderne mennesker kan spejle os i , selvom handlingen udspillede sig for mere en 1000 år siden i Island.
Vi skal også høre en række fantastiske, underlige og underfundige fortællinger om islandske heste og deres mennesker. Kom og nyd bålets varme, medens de gamle islandske fortællinger bliver levende for os, og tænder knitrende billeder i tusmørkets skær.”
 
På tidligere fortælleraftner har temaet lydt således: ”Det handler om Island og hestene; om øen hvor en hest er en islandsk hest. Hør om de første töltryttere i Island, om gæðingar, god-heste og folketroens heste. Vi træder også et skridt længere tilbage, til vikingetiden, hvor hestene spiller en væsentlig rolle i sagaerne og Eddaen. Hør om Sleipnir, Blóðughófi og Grane”.

Lise Hvarregaard er forfatter til bøgerne Hovslag fra Sleipnir, Islandske heste i saga og Edda, samt: Islandske heste Fakta og fortællinger og skriver på en ny bog om de islandske hestes forunderlige historie. Læs mere på www.hovslagfrasleipnir.dk

Pris: kun 50 kr. incl. Mad.

ASKA betaler for Lise Hvarregaard

Vi begynder kl 18, og foredraget er kl. 20

Vi glæder os!
Mange hilsner fra ASKA

Arrangørens kontaktinfo

ASKASe arrangørklubben på SPORTI

ASKA

Mødested/startsted

Kirkevej 47
8300 Odder
Danmark Vis på kort Navigér hertil