Toppur: Offroad-træningsstævne

Lørdag den 30. maj 2020

Vil du teste samarbejdet med din hest og have en sjov dag med andre hestetosser ude i naturen? Har du lyst til at prøve, hvordan det er at ride på idealtid? Vil du prøve, om din hest kan klare forskellige forhindringer i et udfordrende terræn? Er du Alrid-rytter og vil testen formen af?

Så er Toppurs Offroad-træningsstævne noget for dig. Det ligner Alrid, men er mere simpelt og tilpasset så vi kan teste os selv på et 1-dags-stævne og dele sparring, tips og tricks.

Sådan fungerer det:
Der rides 2 forskellige ruter/discipliner: udholdenhed og terrænlydighed (begge ca. 4 km). Hver rute/disciplin rides 1 gang. De to ruter/discipliner rides direkte efter hinanden, med 5 minutters pause imellem.

Der mange forskellige og sjove og firnurlige forhindringer på terrænlydighedsruten. Antal og mål af forhindringer samt idealtider er de samme for alle og svarer ca. til en AL3.

Pointudregning:
Denne gang skal deltagerne selv holde styr på deres eventuelle fejl og beregne deres resultat – dette er en meget god øvelse til et officielt stævne.

  • Tidstagning: Man står selv for egen tidstagning (et stort ur vil være til rådighed) og skal selv holde styr på evt. strafpoint for tidsoverskridelser.
  • Pulsmåling: Vi stiller pulsmålere til rådighed og forklarer, hvordan man gør – men ellers står man selv for pulsmåling og evt. strafpoint for forhøjet puls.
  • Forhindringsfejl: Der er ingen forhindringsdommere, så man skal være ærlig og notere det, hvis man har haft forhindringsfejl på terrænlydighedsruten.
  • Og så skal man selv beregne resultatet på baggrund af strafpoint – her hjælper vi selvfølgelig gerne.

Strafpoint for forhindringsfejl, tid og puls følger Alrid-reglementet (hvis man ikke har kendskab til Alrid, anbefaler vi, at man læser Alrid-reglementet).

Der er ingen udstyrskontrol eller dyrlægekontrol.

Det er muligt at ride individuelt eller som hold (maks. 4 ryttere per hold). Der er præmier til de tre bedste ekvipager.

Foreløbig tidsplan (vi forbeholder os ændringer):

  • Tjek-ind fra kl. 7.00
  • Ryttermøde kl. 9.00
  • Banegennemgang (terrænlydighedsrute) kl. 9.30
  • Første start kl. 11.00

Startlisten, ruter og idealtider bliver offentliggjort 2-3 dage forinden.

Pris: 
Toppur-medlemmer: 225 kr
Alle andre: 275 kr.

Tilmelding:
For Toppur-medlemmer: fra 10. april kl. 20.00
For andre deltagere: fra 17. april kl. 20.00
Sidste tilmelding: 20. maj kl. 22.00 (eller når der er fyldt op)

Anbefalet minimumsalder for hestene: 6 år.

Der kræves ikke rytterlicens. Dog skal tro- og loveerklæring medbringes. Da det er et træningsstævne, er det nok hvis hesten er være vaccineret efter de gamle regler (hestepas vises).

Vi har plads til maks. 50 deltagere. Vi laver ingen venteliste.

Minimum deltagerantal for gennemførsel: 20 deltagere. Skulle det ske at arrangementet ikke kan gennemføres, vil deltagergebyret blive betalt tilbage.

Tilmelding er bindende og der gives ikke penge tilbage ved framelding, undtagen ved fremvisning af læge- eller dyrlægeerklæring. Man kan ikke sælge sin plads til anden side.

Der er mulighed for at lave fold (gratis; tag selv hegn og strøm med). Foldene skal være ryddet op inden man forlader stedet - det koster os kr. 500 pr fold der ikke er ryddet og det betyder vi hæver prisen på arrangementet næste gang :)

OBS: Der skal rides med ridehjelm. Sikkerhedsvest anbefales. Alt efter vejret anbefales mordax.

Spørgsmål rettes til: 
Marion Randelshofer: tlf.: 60713698
Pia Dora Jakobsen: tlf.: 60827181

Arrangørens kontaktinfo

Islandshesteklubben ToppurSe arrangørklubben på SPORTI

Islandshesteklubben Toppur

Mødested/startsted

Stutteri Birkegården
Jeshøjvej 1
8410 Rønde
Danmark Vis på kort Navigér hertil